Politisk enighet om økonomisk krisepakke i USA

Senatet i USA og Det hvite hus er enige om en krisepakke verdt 2.000 milliarder dollar for å håndtere krisen med koronaviruset.

Politisk rådgiver i Det hvite hus Eric Ueland bekrefter onsdag morgen et det er enighet om en økonomisk krisepakke i USA.
  • NTB-AP-Ritzau
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er 981 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt livesenter for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til livesenteret

Forhandlingene om en krisepakke har pågått i den amerikanske kongressen i flere dager, men det har vært uenighet mellom Demokratene og Republikanerne og Det hvite hus om sammensetningen.

– Vi har en avtale

To ganger er et forslag blitt stemt ned i Senatet.

Tidlig onsdag morgen amerikansk tid meldte først flere medier om at det er kommet til enighet mellom lederne i Senatet og Det hvite hus om en løsning.

Politisk rådgiver i Det hvite hus, Eric Ueland, bekrefter overfor Reuters at partene er blitt enige.

– Vi har en avtale, sier Ueland.

Direkte utbetalinger

Pakken er på om lag 2.000 milliarder dollar og skal lette de utfordringene som amerikanere og næringslivet har støtt på som følge av koronautbruddet i landet.

Ifølge CNN skal 250 milliarder dollar, om lag 2.730 milliarder kroner, bli satt av til direkte utbetalinger til familier og enkeltpersoner og like mye settes av til støtte for arbeidsledige.

Videre blir 350 millioner dollar øremerket lån til småbedrifter mens 500 millioner skal brukes av bedrifter i problemer.

Publisert: