Reiserestriksjoner i Kina påvirker minst 41 millioner mennesker

Kinesiske myndigheter innfører reiserestriksjoner i stadig flere byer for å hindre spredning av det nye coronaviruset. Tiltakene berører 41 millioner mennesker.

Publisert Publisert

BYGGER: Gravemaskiner er i gang på byggeplassen i Wuhan der det på ti dager skal settes opp et sykehus for å behandle viruspasientene. Foto: Chinatopix / AP / NTB scanpix

  • NTB

Kinesiske myndigheter hadde fredag innført reiserestriksjoner i 13 byer.

Byene som omfattes, er Wuhan, der viruset først ble oppdaget, og tolv andre byer i Hubei-provinsen i det sentrale Kina.

Fredag ble det også kjent at Disneyland i Shanghai holder stengt i helgen for å forhindre spredning av lungeviruset.

JOBBER: En arbeider på byggeplassen i Wuhan der et sykehus med 1000 senger skal bygges for å behandle viruspasientene. Foto: Chinatopix / AP / NTB scanpix

Kinesisk nyttår

Myndighetene håper at isoleringstiltakene vil begrense ytterligere spredning, særlig i forbindelse med at flere hundre tusen vil reise i Kina i forbindelse med helgens feiring av kinesisk nyttår.

Hittil er minst 26 mennesker omkommet i Kina, og 830 sykdomstilfeller er påvist.

Det nye coronaviruset hører til samme familie som lungeviruset sars, som tok livet av 800 verden over i 2002 og 2003. Det viruset spredde seg også fra Kina.

MASKER: Folk beskytter seg med ansiktsmasker mens de handler inn til kinesisk nyttår. Her fra et marked i Fuyang i Anhui-provinsen i Kina. Foto: Chinatopix / AP / NTB scanpix

Bygger sykehus på ti dager

For å behandle pasienter som er smittet av coronaviruset, planlegger Kina å bygge et sykehus på ti dager, opplyser statlige medier.

Sykehuset skal bygges i sentrum av Wuhan, og bygget skal oppføres med ferdigbyggede deler.

Sykehuset, som forventes å være i bruk innen 3. februar, lages for å kunne behandle et økende antall pasienter som er smittet. Sykehuset vil ha 1.000 sengeplasser fordelt på 25.000 kvadratmeter, ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

En mann måler temperaturen på et barn som har ankommet Hangzhou fra Wuhan. Det var i Wuhan i Kina det nye viruset først ble oppdaget. Foto: Foto: AP/NTB scanpix

To testet i Finland

Fredag har to kinesere i Finland også blitt testet for coronaviruset etter at de oppsøkte helsehjelp. De to er fra Wuhan, der viruset først ble oppdaget, og reiste til Finland via Norge. Det melder svenske Yle.

Verdens helseorganisasjon (WHO) sier det foreløpig ikke er grunn til å erklære en global helsekrise som følge av utbruddet.

Publisert