Trump innrømmer for første gang at han kan feile

Presidentkandidat Donald Trump innrømmer for første gang at hans kampanje står overfor «utfordringer» og at det sågar er mulig at han taper valget.

Publisert Publisert

Ivrige tilhengere av Donald Trump under et valgmøte i Florida i år. Foto: REUTERS/Eric Thayer

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Den republikanske kandidaten avvek fra sitt vanlige credo om aldri å innrømme noe som helst, ei heller si unnskyld, da han torsdag talte under en samling for evangeliske prester i Orlando i den avgjørende delstaten Florida.

— Vi har et kjempeproblem i Utah, sa den normalt så selvsikre kandidaten. Tidligere på dagen innrømmet Trump at hans mangel på politisk korrekthet kan koste ham seieren i november, hvis det viser seg at det amerikanske folk får nok av hans bombastiske stil.

I Utah, hvor republikanerne til vanlig har flertall, har utfordringene vært spesielt synlige. Delstatens store mormonske befolkning har uttrykt misnøye med hvordan Trump turer fram.

Donald Trump innrømmer at kampanjen ikke bare er en dans på roser. Han kan sågar tape hvis amerikanerne går lei hans framfusende stil. Foto: REUTERS/Eric Thayer

LES OGSÅ:

Les også

Trump anklages for å oppfordre til våpenbruk mot Clinton

Tape Høyesterett

På møtet i Orlando trakk Trump fram et «skrekkscenario», der en eventuell president Hillary Clinton kunne komme i posisjon til å velge fem medlemmer av Høyesterett og dermed stenge døren for republikansk innflytelse.

— Vi kan komme til å tape Høyesterett, sa Trump.

Kampanjeledelsen skulle fredag møte toppene i det republikanske partiet. Begge sider framholdt at møtet skulle drøfte strategien for den videre valgkampen i Florida, og at spenningen mellom Trumps kampanje og partiet ikke var noe tema.

Etter en lang seiersrekke i primærvalgene har Trumps kampanje vist svakhetstegn nå som den egentlige kampen om Det hvite hus er i gang. Meningsmålingene går ikke Trumps vei, etter en kortvarig oppgang i tiden rundt det republikanske landsmøtet.

LES OGSÅ:

Les også

Clinton: «45 grunner til at Trump ikke skal bli president»

Tape for Hillary

Tidligere har Trump viftet med meningsmålinger som bevis på sin framgang, men torsdag var det beste han kunne finne, en måling som bare plasserte ham et par prosentpoeng bak Hillary Clinton. Han mente at de lå like godt an.

På spørsmål om hvordan han skulle snu Clintons framdrift, svarte Trump bare at han «skulle gjøre mer av det han gjorde nå».

— Og når alt er over, vil det enten vise seg at det har virket, eller at jeg får en veldig, veldig hyggelig og lang ferie, sa Trump til CNBC.

Presidentkandidaten mente at utfordringene i Utah skyldes feilinformasjon og misvisende framstillinger av det han står for. Men også i andre stater som normalt stemmer republikansk, som Arizona og Georgia, er partiet urolig for at demokratene kan vinne det som på forhånd ville være en usannsynlig seier.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Bokhandler med politisk stunt mot Carl I. Hagen

  2. Solid ledelse for Clinton på meningsmålinger

  3. Trumps høyre hånd med omstridt fortid

  4. 70 republikanere krever at pengestøtten til Trump kuttes