Dette skulle være Morten Bloms ferieparadis

Nå er han og hundrevis av andre nordmenn strandet etter ekstreme nedbørsmengder.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Elleve mennesker har mistet livet, og tusener av turister er strandet som følge av uvær og omfattende oversvømmelser i det sørlige Thailand, melder NTB.

Nordmannen Morten Blom befinner seg midt i kaoset.

Etter en syv måneder lang reise i Brasil og Sørøst-Asia, skulle Blom nyte strandlivet på Ko Lanta i Krabi-provinsen. I en e-post deler han sine opplevelser:

Her har vært ekstreme nedbørsmengder, kraftig vind, høye bølger og adskillig kaldere enn normalen. Oversvømmelser og jordskred har forekommet her på øya også, men jeg har ikke hørt om skader. Turistene flykter til fastlandet der de stort sett ender opp i Krabi by uten å komme seg videre, og lokalbefolkningen tar det hele med fatning. Selvsagt fortviler lokalt næringsliv over at inntekts-kildene rømmer øya,men de ser fremover. Værutsiktene er ikke så ille,og fra fredag ventes det sol. I dag er det delvis overskyet og opprydningsarbeid pågår rundt på øya.

Byttet hotell

Blom er ikke eneste nordmann i Thailand for øyeblikket. Mange norske turister sitter værfast, med liten mulighet for å komme seg vekk fra styrtregnet og oversvømmelsene.

— Vi har 698 nordmenn fordelt på Krabi og Phuket. Omtrent 200 befinner seg i Krabi og rundt 500 i Phuket, sier kommunikasjonsdirektør Lena Petersson i Star Tour.

Regnet slipper ikke tak, og noen av Star Tours danske og svenske kunder har byttet hotell grunnet lekkasjer.

— Ingen nordmenn har byttet hotell. Folk tar det rolig, men er lei seg for at det ikke er skyfri himmel og at de ikke kan gå ut. Det er klart det setter en demper på ferien, sier Petersson.

Nesten en million mennesker er berørt av det uvanlig kraftige regnet, som har høljet ned i en uke i årets normalt varmeste måned. De som har mistet livet, er tatt av flomstore elver eller søleskred.

Les også:

Strandet

På ferieøyene Koh Samui og Koh Tao er flere tusen turister isolert etter at ferjer og fly ble innstilt på grunn av storm og høye bølger.

— Vi hadde et fly fra Arlanda i Stockholm som ikke kunne lande i Krabi på grunn av dårlig vær. Det ble omdirigert til Phuket istedet, sier kommunikasjonsdirektør Lena Petersson i Star Tour.

Ifølge Bangkok Airways, som flyr til og fra flyplassen på Samui, er omtrent 2000 turister strandet på den populære ferieøya Koh Samui. Provinsene Chumphon, Nakhon Si Thammarat, Surat Thani, Trang, Krabi og Phatthalung er hardest rammet av uværet, skriver BBC.

Marinen har sendt både båt og helikoptre for å evakuere de værfaste turistene.

Publisert
BT anbefaler

Hun kunne bruke opp mot 500 timer på å lage vaktplan. Så tok hun grep.

Nå har hun utviklet et nytt turnussystem.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. TV 2 beklager Fredrik Græsviks oppførsel og meldinger

  2. Horneland om Blombergs vanvittige evne: – Ganske unik

  3. Superstjernen kjøpte kunst for 600.000 kroner i Bergen

  4. Dette gjer du om du trur du har korona

  5. Hyller Branns cuphelt: – Han er for god til å sitte på benken

  6. Forsvaret mener «Helge Ingstad»-etterforskningen har fått negativ innvirkning på rapportering av ulykker