Opplev Barcelona fra spektakulær «gondolutsikt»

Fra fugleperspektiv får du det beste panoramabildet av storbyen.

Publisert Publisert

1. Hvorfor nå:

icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Fellesferien i Sør-Europa er lagt bak oss og den intense heten som herjer sommermånedene er i ferd med å avta. Endelig er det plass til å valse rundt i Barcelonas hyggelige smågater uten tråkke andre turisten på skoene.

2. Ikke reis hit uten å vite:

FARGERIKT: I Parc Güell finner du mange skulpturer og bygninger i arkitekten Antoni Gaudís spesielle stil.

Barcelona er en stor by med mange severdigheter og praktfulle byggverk som er verdt å få med seg. Men det skal godt gjøres om du rekker å se alt på én tur. Heldigvis for de av oss som ønsker å se mest mulig av storbyen, har Barcelona godt tilrettelagte sightseeingruter med buss. Du kan når som helst hoppe av og på bussen ved de attraksjonene du ønsker å undersøke nærmere.

3. Få med deg:

Som sagt, byen bugner av attraksjoner, bydeler, restauranter og caféer. En av attraksjonene er Sagrada Família, Antoni Gaudís spektakulære kirkebygg. Den særegne katedralen er et av Barcelonas mest kjente landemerker. Neste stopp er gondolbanen «The 'Transbordador Aeri del

LANDEMERKE: Katedralen Sagrada Família er en av Barcelonas mest kjente landemerker.

Port» som gir deg en spektakulær utsikt over hele byen. Ta et glass vin på restauranten Miramar og nyt utsikten før du tar gondolen tilbake til strandpromenaden.Uansett om du er fotballfan eller ikke, bør en tur innom lekegrinden til verdens beste fotballag, FC Barcelona, Camp Nou stå på besøkslisten. Dette er Europas største fotballarena, i tillegg rommer den museum og de store premiesamlingene. Og ikke minst, du får mulighet til å smugtitte på garderoben til fotballstjerne.

Få også med deg de ulike bydelene i Barcelona. Hver bydel har sin egen sjarm. Spesielt den gotiske bydelen Barri Gotic, La Ribera og den trendy bydelen El Born.

GAUDI: Overalt i Catalonia-hovedstaden støter du på Gaudís «krumelure-fasader»

Overalt i Catalonia-hovedstaden støter du på Gaudís «krumelure-fasader» med eiendommelig takpryd og mosaikker. Parken, Parc Güell er en av de største, og bør besøkes.

4. Styr unna:

Er det én ting som er sikkert, så er det at du aldri er alene som turist i Barcelona. Spesielt i sommermånedene kryr det av turister. Det lønner seg å være godt forberedt om du skal få med deg mest mulig. Bestill inngangsbilletter til attraksjonene på internett dagen i forveien så slipper du flere timer i kø. I tillegg sparer du noen kroner i forhold til billettprisen du må betale i inngangsdøren.

Akvariet i Barcelona er heller ingen høydare. Museet er gammelt og slitent, og byr ikke på de store fiskeopplevelsene.

BYSTRAND: Barcelona har til sammen syv strender. En av de ligger midt i byen.

5. Her får du det beste skrytebildet:

Det beste skrytebildet får du enten høyt over bakken i det 65 meter høye kirketårnet i den ferdige delen av Segrada Familia, eller med føttene godt plantet i sandstranden. Et bilde fra den populære bystranden som ligger midt i hjertet av byen, er det ultimate skrytebildet for en urban strandferieturist. Plasserer du et surfebrett under armen, sklir du rett inn blant de trendy strandbomsene på den populære «se— og bli sett»-s

SKINKE: Er du i Barcelona må du smake på skinke fra lokale leverandører. Smaken er himmelsk.

tranden.

6. Dette handler du med deg hjem:

Det mangler ikke på shoppingmuligheter i Barcelona. Her kan både kredittkortet og bena gå løpsk. Den største handlegaten finner du på Passeig de Grácia og Avinguda Diagonal i bydelen L'Eixample. Her ligger merkebutikkene på rekke og rad, alt fra Zara til Yves Saint Laurent og Chanel. Det store kjøpesenteret El Corte Ingles ligger øverst ved La Rambla, på Placa de Catalunya som kanskje er den viktigste plassen i Barcelona. Portál del Ángel, Portaferrisa, Pelayo og La Rambla er også selvsagte shoppinggater. El Born er verdt et besøk dersom det er lokalt design og noe mer eksklusivt man er ute etter.

SJARM: Bacelonas bydeler består av trange gater og har alle hver sin sjarm.

7. Sulten og tørst:

Du befinner deg i hjertet av tapaslandet. Men pass på at du ikke ender opp på en av turistfellene langs La Rambla. Restaurantene her har stive turistpriser, samtidig som tapasen du får servert ikke er verdt pengene. Legg heller turen til en av de mange små restaurantene i El Born området. Spanjolene er kjent for å spise sent, så det lønner seg å være tidlig ute dersom du ikke ønsker å stå mange timer i kø før du endelig får tilfredsstilt matlysten. Et godt alternativ til alle tapasrestaurantene er El Tragaluz, som ligger i en liten sidegate langs Passeig de Grácia. Her serverer de grillet kjøtt og fisk med fransk vri.

8. Hva sier det om deg at du reiser hit:

Du er glad i storbyer, og er opptatt av shopping, trendy restauranter og barer, kunst og kulturliv, samtidig som du ønsker å slappe av med sol og sand mellom tærne.

Publisert
BT anbefaler

Dette gjer du om du trur du har korona

Får ein framleis gratis testar? Korleis er den nye korona-varianten? BT gir deg sju spørsmål og svar om situasjonen no.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Hyller Branns cuphelt: – Han er for god til å sitte på benken

  2. TV 2 beklager Fredrik Græsviks oppførsel og meldinger

  3. Superstjernen kjøpte kunst for 600.000 kroner i Bergen

  4. Dette gjer du om du trur du har korona

  5. Horneland om Blombergs vanvittige evne: – Ganske unik

  6. Slik får de strandsonen til å fremstå privat. Her kan du gå og ikke gå i sommer.