To amerikanske soldater ble drept i et angrep på militærleiren hvor prins Harry er utplassert. Ifølge Taliban var angrepet hevn for filmen «Innocence of Muslims».

Flere såret

— Målet med dette angrepet var hevn mot amerikanerne for den profetfiendtlige filmen, sier Talibans talsmann Qari Yousuf.

Det var Camp Bastion i den urolige provinsen Helmand sør i Afghanistan som ble angrepet. Storbritannias prins Harry er stasjonert ved Camp Bastion, men han var ikke i fare, opplyser NATO-kilder.

Opprørerne som angrep basen, var utstyrt med granatkastere. Ifølge TV-stasjonen Sky News er det gjort stor skade på bygninger, en hangar og flere kampfly. I tillegg til de drepte ble flere personer såret.

— Vil drepe prinsen

Taliban-opprørere har tidligere sagt at de vil gjøre det de kan for å drepe prins Harry. Det er ikke uvanlig at Camp Bastion blir beskutt, men skadene på leiren skal denne gangen være mer omfattende enn ved lignende hendelser tidligere.

Britiske Camp Bastion ligger i en ørken i Helmand-provinsen, ved siden av amerikanske Camp Leatherneck og den afghanske militærleiren Shorebak. En annen amerikansk base samt den danske leiren Camp Viking ligger inne på området til Camp Bastion.

Ifølge nyhetsbyrået Ritzau er det foreløpig ikke kjent om danske soldater er blitt såret.

PRINSEN I KRIGEN: Prins Harry er på sin andre tur til Afghanistan. Sist måtte han dra hjem etter at opplysninger om hans tjenestested kom ut i offentligheten.