En islamfiendtlig gruppe i USA vil mandag starte en annonsekampanje på undergrunnsbanen i New York der muslimer blant annet blir karakterisert som «villmenn».

«I enhver krig mellom den siviliserte og villmannen, støtt den siviliserte» og «Støt Israel, bekjemp jihad» heter det blant annet i annonsene, som er betalt av gruppa American Freedom Defense Initiative (AFDI).

Lederen for gruppa er en av antijihadismens forgrunnsfigurer, Pamela Geller. Hun forsvarer bruken av ordet 'villmann' med at uskyldige sivile ofte er ofre for ytterliggående islamisters jihad — hellig krig.

Til CNN sier Geller at hun kjører kampanjen «fordi hun kan». ADFI måtte imidlertid gå til retten for å tvinge transportmyndighetene i New York til å akseptere annonsene.

Geller ble blant annet kjent etter Utøya-massakren i fjor, da hun i et blogginnlegg omtalte AUFs sommerleir som «en antisemittisk indoktrineringsleir». Hun har også fornektet folkemordet i Srebrenica, som hun kaller en myte, skriver den svenske organisasjonen Expo, som gransker høyreekstreme aktiviteter, på sine nettsider.