Det britiske kongehuset bekreftet onsdag at det virkelig er prins Harry som er avbildet naken på hotellrommet i Las Vegas sammen med en ung kvinne. Men kongehuset vil ikke kommentere bildene ytterligere.

Ifølge TMZ ble de tatt sist fredag etter at prinsen og hans følge møtte flere kvinner i en hotellbar i Las Vegas og inviterte dem opp til hans suite.

På ett av bildene står prinsen foran en kvinne, kun iført en gullring festet rundt halsen. På et annet står han bak en kvinne og bøyer seg over henne ved siden av et biljardbord.

Bedret ryktet sitt

Prins Harry har i flere år forsøkt å kvitte seg med imaget som Storbritannias «party-prins» og «playboy» og har påtatt seg en rekke høyprofilerte oppgaver for å etablere seg som et seriøst medlem av det britiske kongehuset.

— Han har gjort mye bra arbeid for dronningen og bedret ryktet sitt betraktelig. Og selv om mange får seg en god latter av dette, skader det kongehusets renommé og setter dronningen i forlegenhet, sier Robert Jobson, som har skrevet flere bøker om det britiske kongehuset.

En ikke navngitt kilde knyttet til slottet sier til Press Association at prinsen kun «lettet på trykket» før han skal tilbake til det britiske forsvaret, der han er utdannet til å føre kamphelikoptre.

- Ikke skadelig

Da prinsesse Diana, Harrys mor, døde i 1997, fremsto kongehuset som reservert og i utakt med tiden. Siden den gang har prinsen vært en sentral del av fornyelsen kongehuset har gjennomgått.

Ifølge avisen The Telegraph kan det bli reist spørsmål ved sikkerhetstiltakene rundt prinsen. Avisens spaltist Harry Mount mener prinsen bør være mer forsiktig, men understreker at han ikke har gjort noe galt.

— Jeg tror ikke disse bildene vil skade ryktet hans i særlig grad. Uskikkeligheten er en del av sjarmen hans. Han er den uskikkelige playboyprinsen, mens den rolige broren hans gjør alt det kjedelige arbeidet, skriver Mount.