Representanter for separatistene lovet dette i møte med utsendinger fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE), regjeringen i Kiev og Russland torsdag kveld, opplyser OSSE.

Separatistene har lovet å sørge for sikkerheten til granskerne, for mannskapene som skal hente ut de omkomne og for observatørene fra OSSE som skal overvåke det hele.

Lover å samarbeide

Separatistenes ledere lover også å samarbeide med ukrainske myndigheter «om alle praktiske spørsmål» knyttet til det styrtede flyet.

Ukraina anklager separatistene for å ha skutt ned passasjerflyet fra Malaysia Airlines, som var på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur med 298 mennesker om bord.

Separatistene nekter for dette, men rett før det ble kjent hvilket fly det var som hadde styrtet, skrøt separatistlederen Igor Strelkov på internett av at hans menn hadde skutt ned et ukrainsk militærfly i det samme området.

Da det ble klart at det var snakk om et sivilt passasjerfly, ble innlegget på nettet slettet.

Ferdsskriver

Lederen for den ukrainske redningstjenesten anklaget torsdag separatistene for å forstyrre arbeidet ved flyvraket.

Separatistene selv hevdet å ha funnet ferdsskriveren på flyet, men det er uklart hvor denne nå befinner seg.

USA advarer

President Barack Obama advarte natt til fredag mot å fjerne beviser fra flyvraket og lovet all mulig assistanse i granskingen av styrten.

— Presidenten la vekt på at alle beviser fra ulykkesstedet må bli værende i Ukraina til internasjonale granskere har gått gjennom alle mulige aspekter ved denne tragedien, heter det i en kunngjøring fra Det hvite hus.

USA er overbevist om at det malaysiske passasjerflyet ble skutt ned med en bakke-til-luft-rakett, men vet ennå ikke hvor denne raketten kom fra hvem som avfyrte den.