Forsvarsminister Sergej Sjoigu sier Putin ga ordren lørdag formiddag, og at den gjelder soldater på baser i det sentrale Russland.

Russlands sentrale militærdistrikt grenser ikke til Ukraina, men omfatter derimot blant annet Ural og det vestre Sibir. Ifølge forsvarsminister Sjoigu gjelder beredskapsordren fram til lørdag neste uke.

Beredskapsordren kommer dagen etter at russiske myndigheter kunngjorde at de trapper opp det militære nærværet ved grensen mot Ukraina med den hensikt å styrke grenseovervåkingen.

Nye sammenstøt i Ukraina

Samtidig fortsetter prorussiske opprørere i øst-Ukraina angrepene mot ukrainske regjeringsstyrker til tross for at myndighetene i Kiev har innført en ensidig våpenhvile.

Ukrainske grensevakter opplyser lørdag at tre ukrainske soldater ble såret i trefninger med prorussiske separatister i Donetsk-regionen.

Den ukrainske presidenten Petro Porosjenko kunngjorde fredag at en ukelang, ensidig våpenhvile for Øst-Ukraina var trådt i kraft.

Våpenhvilen avvises imidlertid av både separatistene og av Russland.

Sanksjoner

Lørdag ble det også kjent at USA har innført sanksjoner mot sju separatistledere i Øst-Ukraina. Sanksjonene innebærer blant annet frysing av økonomiske midler, ifølgeBBC.

Samtidig har USA, Frankrike og Tyskland blitt enige om å skjerpe sanksjonene som allerede er innført mot Russland dersom ikke myndighetene i Moskva bidrar til å redusere den spente situasjonen langs grensen mot Ukraina.