Til sammen har fem personer mistet livet.

Det var den 30-årige politimannen Zidan Nahad Seif som døde tirsdag kveld etter angrepet som fant sted tidlig samme dag. Sju andre personer er såret, tre av dem alvorlig, ifølge den israelske avisen Haaretz.

I tillegg mistet fire rabbinere, som alle hadde dobbelt statsborgerskap, livet i angrepet. Tre av dem var amerikansk-israelske og den fjerde var britisk-israelsk.

De to palestinske gjerningsmennene gikk til angrep med pistol og kjøttøks før de selv ble skutt og drept av politifolk som kom til stedet. Gjerningsmennene var fettere og kom fra Jabal Mukaber, en bydel i det israelskokkuperte Øst-Jerusalem.

Fordømmes av FN-sjef

FNs generalsekretær Ban Ki-moon fordømmer angrepet i Vest-Jerusalem tirsdag som kostet fire menneskeliv og førte til ytterligere tilspissing i konflikten.

— Utover dagens forkastelige angrep, fortsetter sammenstøtene mellom palestinske ungdommer og israelske sikkerhetsstyrker nærmest daglig i mange deler av Øst-Jerusalem og Vestbredden, sier Ban i en uttalelse tirsdag kveld.

Angrepet tirsdag er det dødeligste i Jerusalem på seks år.

Berømmer Abbas

— Situasjonen på bakken forverres for hver dag. Det gjør ikke annet enn å styrke imperativet for lederne på begge sider om å ta de vanskelige avgjørelsene som kreves for at både israelere og palestinere kan leve trygt på lang sikt, sier Ban.

Ban ber både israelske og palestinske ledere om å avstå fra å bruke uteskende retorikk som kan utløse spenninger og føre til voldshandlinger.

FN-sjefen berømmer Palestinas president Mahmoud Abbas for å ha fordømt synagogeangrepet.