— Evinnelige militærøvelser og utplassering av atomvåpenklare fly i de baltiske land vil ødelegge stabiliteten og sikkerheten i regionen, sier Russlands viseutenriksminister Aleksej Mesjkov til Interfax.

Vestlige land hevder at det er Russland som destabiliserer Europa, ved å annektere Krim-halvøya og støtte separatistene i Øst-Ukraina.

Store følger

Ledelsen i Moskva nekter for å være involvert militært i Øst-Ukraina, men legger ikke skjul på at de støtter separatistene der politisk.

En ytterligere utvidelse av NATO østover, til også å inkludere Ukraina, vil få store følger, advarer Russland.

— Et ukrainsk NATO-medlemskap vil undergrave hele det europeiske sikkerhetssystem. De som nå forsøker å bringe Kiev inn i NATO, påtar seg et enormt geopolitisk ansvar, sier Mesjkov.

Møtes i Brussel

I dag møtes NATOs utenriksministre i Brussel for å diskutere veien videre for forsvarsalliansen, som fikk norsk leder da Jens Stoltenberg overtok som generalsekretær tidligere i høst.

Stoltenberg har gjentatte ganger anklaget Russland for provokasjoner i Ukraina, senest mandag da han betegnet en russisk lastebilkolonne med nødhjelp til Øst-Ukraina som mangel på respekt for Ukrainas grenser.