Midt i den italienske valgkampen ruller også rettssaken mot tidligere statsminister Berlusconi videre i en domstol i Milano. El Mahroug, kjent under tilnavnet Ruby hjertetyven, er kalt inn for å vitne mandag.

Hun skulle egentlig forklart seg i retten i desember, men dukket aldri opp og ble etterlyst av politiet og bøtelagt av retten. Hun skal ha forklart fraværet med et utenlandsopphold, og påtalemyndigheten hevdet at fraværet var en del av forsvarets strategi.

Spekulasjonene går på at den tidligere statsministeren håper at dom i saken først skal falle etter valget i Italia 24. og 25. februar, og at det er derfor El Mahroug og flere andre vitner ikke har møtt opp når de skulle.

Maktmisbruk

Berlusconi driver valgkamp for partiet PDL samtidig som han står tiltalt for å ha kjøpt seksuelle tjenester av El Mahroug da hun var 17. Italiensk lov forbyr kjøp av slike tjenester av mindreårige.

Han anklages også for å ha misbrukt sin makt som statsminister til å få henne løslatt da hun ble pågrepet og anklaget for tyveri i mai 2010.

Mediemogulen har i retten nektet for å ha kjøpt seksuelle tjenester av en mindreårig.

— Jeg hadde aldri noe intimt forhold til henne på noen som helst måte, har Berlusconi sagt i vitneboksen.

Skattesak

Ruby-saken er ikke det eneste rettsoppgjøret for Berlusconi, som i fjor ble dømt for å ha unndratt store skattebeløp. Han har også i denne saken avvist alle anklager og anket dommen på ett års fengsel etter det han kaller juridisk trakassering og forfølgelse.

Ankeprosessen kan ta flere år.

Berlusconi kaller alle anklagene mot ham for en konspirasjon fra både opposisjonen og rettsvesenet, som han mener er styrt av venstresiden i italiensk politikk.