Den franske påtalemyndigheten har åpnet en etterforskning etter at to studenter som deler leilighet i en by i Sør-Frankrike ble ranet og utsatt for vold natt til mandag, skriver Aftenposten.no.

Én av kvinnene ble voldtatt av den ukjente gjerningsmannen.

— De er ekstremt sjokkerte, sier statsadvokat Brice Robin til lokalavisen.

De unge kvinnene, som begge er i 20-årsalderen, klarte å komme seg løs fra tauene de var bundet med og kontakte nødhjelp i 3-tiden natt til mandag.

Aftenposten.no får bekreftet av franske mydigheter at den ene kvinnnen er norsk. Begge kvinnene blir nå ivaretatt av fransk helsepersonell.

Norsk UD ville tirsdag kveld ikke gi noen kommentarer til saken.

Utga seg for å være nabo

En maskert og væpnet mann banket på leiligheten de to studentene deler litt etter midnatt og utga seg først for å være naboen over.

Han trengte seg inn, holdt de skrekkslagne kvinnene i sjakk og bandt dem med tau han hadde med seg.

Deretter kneblet han dem med noe tøy han fant, ransaket hele leiligheten og stjal jentenes kredittkort, mobiltelefoner, PCer, penger og andre verdisaker.

Til slutt voldtok han den ene kvinnen, og forlot leiligheten med tyvegodset i en ryggsekk.

Særdeles brutalt

Etter at kvinnene var blitt kjørt til sykehus til behandling, ble de avhørt av politiet.

I dag åpnet statsadvokaten en etterforskning som ledes av lokalt kriminalpoliti, slik det er vanlig ifølge fransk prosedyre.

Overfallet anses som særdeles brutalt. Politiet venter nå på DNA-analyser, og håper det kan bidra til en oppklaring av saken.

Lignende sak

På samme tid ble en annen dansk student angrepet. Hun bor i et ungdomsherberge i samme by.

Men i dette tilfellet ble gjerningsmannen pågrepet med en gang. Det dreier seg om en 50 år gammel mann som ble stilt for retten allerede tirsdag og dømt.

Politiet tror ikke det er noen sammenheng mellom de to sakene.