Politiken-journalister ut mot Muhammed-forlik

København (NTB-Ritzau): En rekke av Politikens journalister tar et oppgjør med beklagelsen den danske avisa ga i kjølvannet av striden rundt Muhammed-karikaturene.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

38 ansatte skriver i et leserbrev i lørdagens avis at de tar avstand fra forliket med åtte muslimske organisasjoner som innebærer at Politiken ber om unnskyldning for å ha krenket muslimer.

— Politiken har etter vår mening ikke noe å beklage. Heller ikke at en sak som er dekket på nøyaktig samme måte som vi ville dekket andre saker med en nyhetsutvikling, har krenket en gruppe mennesker, skriver journalistene.

— Forliket etterlater et inntrykk av at vi angrer på journalistikken vår, og det er det overhodet ingen grunn til.

Det vakte oppsikt og krass kritikk da Politiken i slutten av februar inngikk et forlik med en advokat som representerer flere muslimske organisasjoner. Avisa ba ikke om unnskyldning for å ha trykket de omstridte karikaturene, men beklaget den krenkelsen muslimer har følt i saken.

Sjefredaktør Tøger Seidenfaden avviste lørdag at Politiken beklager journalistikken sin og understreker at avisa ikke har lovet å aldri trykke Muhammed-karikaturer igjen.

Karikaturene sto første gang på trykk i Jyllands-Posten i 2005. Politiken gjenopptrykket dem i 2008.

Publisert: