Tsjetsjeneren Zaur Dadajev ble søndag siktet og varetektsfengslet for innblanding i drapet på den russiske opposisjonspolitikeren.

Han er inntil videre fengslet frem til 28. april, ifølge en journalist fra Reuters, som var til stede i retten.

Statlige russiske medier har tidligere meldt at Dadajev har jobbet i politistyrken Sever (Nord) i Tsjetsjenia i ti år. Det er uklart om han fortsatt er knyttet til denne.

Opplysningene er gitt av Albert Barakhajev, en tjenestemann i Tsjetsjenias naborepublikk Ingusjetia.

Fem tsjetsjenere

En annen tsjetsjener, Anzor Gubasjev, er også siktet for drapet, og både han og tre andre menn fra den russiske delrepublikken var ventet å bli varetektsfengslet søndag. En av dem er en yngre bror av Gubasjev. Både han og en annen av de mistenkte skal ha blitt pågrepet i Ingusjetia lørdag kveld.

Nemtsov, som var opposisjonspolitiker, korrupsjonsjeger og en iherdig kritiker av president Vladimir Putin, ble skutt og drept i sentrum av Moskva fredag 27. februar.

— Kreml står bak

Datteren til Nemtsov sier at hun er sikker på at drapet på faren var politisk motivert, og at Kreml står bak.

— Han ble drept fordi han var imot Kreml. Det er helt klart, sier Sjana Nemtsova til den tyske avisa Bild am Sonntag.

30 år gamle Sjana er Nemtsovs eldste datter. Hun sier hun er sikker på at drapet ble begått med full støtte fra myndighetene, og at gjerningsmennene var sikre på at de ikke ville bli tatt.

Hun advarer mot å tro at drapet blir oppklart. Noen kommer til å bli straffet, men ikke de virkelig skyldige, mener hun.