Politiet bekrefter at skoleangrep var hatkriminalitet

Svensk politi konstaterer at skoleangrepet i Trollhättan var motivert av hat og rasisme, melder Aftonbladet.

Publisert Publisert

UTPEKT: Anton Lundin-Pettersson blir omtalt som den skyldige etter angrepet mot skolen i Trollhättan i Sverige. Foto: NTB Scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det er blant annet funn gjort i den mistenkte gjerningsmannens bolig, klærne han var iført under angrepet, hans oppførsel på stedet og hvordan han ser ut til å ha valgt ut ofrene sine, som gjør at politiet nå bekrefter dette, skriver avisen.

— Vi konstaterer at det finnes et hatkriminalitetsmotiv og at det finnes rasistiske fortegn, sier politileder Niklas Hallgren til Aftonbladet fredag.

Han vil ikke utdype hvilke funn politiet har gjort i 21 år gamle Anton Lundin-Petterssons bolig.

– Vi går ikke inn på nøyaktig hva det er som gjør at vi trekker denne konklusjonen, men det er i hvert fall så tydelig at vi er overbeviste om at det finnes et hatkriminalitetsmotiv, sier Hallgren.

Les også:

Les også

- Min lillesøster så at læreren ble stukket

Fra før er det kjent at 21-åringen som gikk løs på elever og lærere med et sverd på Kronan skole i Trollhättan, har vist stor interesse for Hitler og Nazi-Tyskland på nettet.

TENTE LYS: Emil Lund (til v.) jobber som elevassistent på Åsaka skola utenfor Trollhättan. Her tenner han et lys for kollegaen og eleven som ble drept ved Kronan skola i Trollhättan. Foto: ADAM IHSE / TT / NTB scanpix

En 17 år gammel elev og en 20 år gammel lærerassistent ble drept i angrepet torsdag formiddag. En 15 år gammel elev og 41 år gammel lærer ligger alvorlig skadd på sykehus. Gjerningsmannen ble skutt av politiet på skolen og døde senere på sykehus.Les også:

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Nicholas (11) ble innelåst i klasserommet

  2. Maskert sverdmann skutt etter å ha angrepet flere

BT anbefaler

– Jeg forsøker å skyve meg unna, men hjulene tar fatt i meg. Så går det plutselig i svart

Morten Furre (49) havnet i en alvorlig ulykke sensommeren 2018. Dette er historien fortalt av ham selv og de som reddet…