Elevene ved kostskolen er i alderen 11-18 år. Alle ofrene var ifølge Reuters gutter, mens AFP skriver at det er uklart hvor mange elever det var blant de døde.

Mange mistet livet under brannen som brøt ut etter skytingen. Skolen, som ligger i Buni Yadi i delstaten Yobe, brant ned til grunnen.

Syndige skoler

Boko Haram har gjennomført en rekke lignende angrep nordøst i Nigeria, der de ytterliggående islamistene kjemper for en egen islamsk stat. Navnet på gruppa betyr «vestlig utdanning er syndig».

I et lignende angrep i juni mistet 22 elever livet i landsbyen Mamudo. I september ble minst 40 studenter drept på en jordbruksskole. Også da stormet opprørerne sovesaler midt på natten og studentene ble skutt mens de lå i sengene sine.

Tusenvis av mennesker er drept i det over fire år lange opprøret.

Raserte landsby

Så sent som i forrige uke ble over 200 personer drept i to ulike angrep. I det ene angrepet ble en hel landsby rasert mens panikkslagne innbyggere ble skutt idet de forsøkte å flykte. I alt 98 mennesker ble drept, ifølge innbyggere.

I mai iverksatte myndighetene en større offensiv, men de har ikke greid å beskytte sivilbefolkningen. I stedet har offensiven utløst hevnangrep.

President Jonathan Goodluck har innført unntakstilstand i tre delstater i nordøst, deriblant i Yobe der angrepet tirsdag skjedde.

Bortfører jenter

Boko Haram har også begynt å bortføre mange unge jenter, en taktikk som ligner på den som den ugandiske opprørsgruppa Herrens motstandshær har brukt.

Herrens motstandshær er en ytterliggående kristen gruppe, som ønsker å lage en stat basert på De ti bud.

Nigerias militære stengte i helgen grensen til Kamerun for å hindre at Boko Haram-opprørere tar seg over grensen.