To av Spanias største fagforeninger, UGT og CCOO, har varslet flere demonstrasjoner i forkant av en planlagt generalstreik 29. mars. De krever at myndighetene dropper reformene, som blant annet innebærer kutt i arbeidsledighetstrygden og en mer fleksibel arbeidsstokk.

Demonstrantene mener reformene vil føre til mer arbeidsledighet ettersom det vil bli lettere for bedrifter å slanke staben.

Ifølge spanske fagforeninger var det demonstrasjoner i 60 byer rundt om i Spania søndag, deriblant Madrid, Barcelona, Valencia og Sevilla.

«Ubrukelig, ineffektiv og urettferdig» sto det skrevet på en banner som demonstranter hadde hengt opp på ei bru i Madrid. Titusenvis av mennesker deltok i demonstrasjonene i byen, ifølge journalister som var der. Fagforeningene sier opptil 500.000 demonstranter var med på søndagens demonstrasjon.

Myndighetene håper reformene skal bidra til å skape flere arbeidsplasser og få nytt liv i økonomien. Arbeidsledighetsraten i Spania er på 23 prosent, mens den er nærmere 49 prosent for folk under 25 år.