Bush «trist og skuffet»

Det hvite hus avviser kritikken fra tidligere talsmann Scott McClellan, som anklager Bush-administrasjonen for løgnaktig propaganda om Irak-krigen.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel

McClellan ble talsmann for George W. Bush alt mens han var guvernør i Texas i 1999.

Senere fulgte han Bush til Det hvite hus, der han hadde toppjobben som presidentens offisielle talsmann i årene 2003 til 2006.

Nå tar McClellan et knusende oppgjør med sin tidligere sjef i boken «What Happened: Inside the Bush White House and Washington’s Culture of Deception».

I boken anklager han Bush-administrasjonen for å ha spredt løgnaktig propaganda om Irak, noe han selv hevder å ha vært uvitende og ufrivillig med på.

Trist og skuffet Det hvite hus slår nå tilbake mot kritikken, og sier at Bush er trist og skuffet over anklagene fra sin tidligere talsmann.

– Han kjenner ikke igjen den Scott McClellan som han engang ansatte og stolte på, og som han arbeidet sammen med i så mange år, sier presidentenes nåværende talskvinne Dana Perino.

Andre medlemmer av Bush-administrasjonen er også skuffet over kritikken fra den tidligere talsmannen, sier Perino, som hevder at McClellan aldri ga uttrykk for misnøye mens han jobbet i Det hvite hus.

Rove og Libby McClellan er ikke bare opprørt over Bush-administrasjonens håndtering av Irak-krigen, men også over flere andre hendelser, blant dem lekkasjen av CIA-agenten Valerie Plames identitet.

Presidentens nære rådgivere Karl Rove og Lewis «Scooter» Libby, samt staben rundt visepresident Dick Cheney, spilte ifølge McClellan en sentral rolle i Plame-skandalen.

Libby ble funnet skyldig i å ha hindret etterforskningen av saken, og ble dømt til to og et halvt års fengsel i 2007. Han ble straks benådet av Bush.

Den tidligere talsmannen er heller ikke nådig i sin omtale av Bushs håndtering av orkanen Katrina i 2005, og hevder at presidenten og hans stab lot det gå altfor lang tid før de kom ofrene til unnsetning.

– En av de største katastrofene i nasjonens historie, ble samtidig en av de største katastrofene i Bushs presidentperiode, skriver han.

Hva mener du om Irak-krigen? Si din mening under.

Publisert
BT anbefaler

Aleksander (35) fra Bergen omkom på fjelltur

Mannen var alene på fjelltur mellom Malmangernuten og Melderskin i Rosendal da han omkom.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Da døtrene fikk barn i Oslo, flyttet de etter. – Du må gjøre noen valg.

  2. Leitar etter gjerningsmannen

  3. Når andre får barn, gir det Andrea en følelse hun aldri snakker om

  4. Over fleire år skal den sjukehustilsette ulovleg ha slått opp i pasientjournalar

  5. Kariann har ein beskjed til alle som treff ungdom på sommarjobb

  6. SAS-meklingen fortsetter på overtid