Busser angrepet i Syria under evakuering

Flere busser på vei til å evakuere sjiamuslimer fra landsbyene Foua og Kefraya i Idlib-provinsen i Syria er angrepet, melder Reuters.

Publisert Publisert

BLE ANGREPET: Flere busser ble angrepet søndag under evakuering. Foto: AMMAR ABDULLAH

Bussene skulle evakuere syke og sårede fra byene da de ble angrepet, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) og statlig syrisk tv, skriver Reuters.

Les også

Fadel (24) har knapt sovet den siste uken. Han får ikke bildene ut av hodet.

Enkelte busser, i tillegg til kjøretøy fra Røde Halvmåne, har tatt seg frem til byene.

SOHR-leder Rami Abdulrahman sier til nyhetsbyrået DPA at seks av bussene i kolonnen som skulle evakuere beboere fra de to landsbyene ble angrepet og brent.

Har gjort en avtale

Styrker lojale til Syrias president Bashar al-Assad krever at befolkningen i de to landsbyene skal få muligheten til å evakueres, i bytte mot å tillate at opprørere og sivile evakueres fra Øst-Aleppo.

– Komplisert evakuering

Evakueringen av de nær 40.000 menneskene fra Øst-Aleppo kan ta alt fra fem til ti dager, og avtalen er svært sårbar, ifølge generalsekretær Jan Egeland i Flyktninghjelpen.
– Det denne operasjonen kategoriseres av er at det er veldig mange parter involvert. Det har blitt en komplisert forhandling, som har foregått direkte mellom partene og delvis med Tyrkia, som vertskap for forhandlingene, sier Egeland til NTB.

Publisert

Les mer om dette temaet