Russiske medier: 52 omkom i gruveulykke

Det er ikke lenger håp om å finne overlevende etter eksplosjonen og brannen i en kullgruve i Sibir, der 52 mennesker omkom, ifølge russiske medier.

Seks redningsarbeidere skal ha omkommet i forsøk på å hente ut savnede arbeidere fra Listvjazjnaja-gruva i Sibir.
Redningskjøretøyer parkert utenfor kullgruva.
  • NTB
Publisert Publisert

Eksplosjonen i Listvjazjnaja-gruva fant sted 250 meter under bakken, og elleve arbeidere ble etter kort tid bekreftet omkommet.

35 andre gruvearbeidere ble meldt savnet, og kraftig røykutvikling og eksplosjonsfare førte til at redningsarbeidet måtte stanses.

Ifølge de statlige nyhetsbyråene Tass og Ria Novosti mistet seks redningsarbeidere livet i forsøk på å ta seg fram til de savnede, og ulykken krevde dermed til sammen 52 liv.

239 arbeidere ble reddet ut av de røykfylte gruvegangene, og over 40 av dem er sendt til sykehus med skader.

Kilder i nødetatene sier til russiske medier at håpet om å finne overlevende nede i gruva nå er ute, og de viser blant annet til at arbeiderne bare har oksygen nok til seks timer og trolig har omkommet som følge av kullosforgiftning.

Pågrepet

Ifølge Ria Novosti , som viser til nettstedet til den russiske føderasjonens etterforskningskomité, er den 47 år gamle direktøren for gruva pågrepet etter ulykken, sammen med sin nestkommanderende og en annen leder.

De tre er siktet for brudd på den russiske straffelovens bestemmelser om sikkerhetskrav ved farlige produksjonsanlegg som har medført utilsiktet død, heter det.

Russlands president Vladimir Putin har kondolert de etterlatte og bedt myndighetene i området om å ta vare på både dem og de overlevende etter ulykken.

Metangass

Årsaken til torsdagens gruveulykke er ikke kjent, men det antas at en gnist antente metangass. Ulykker skjer rett som det er i russiske gruver, der sikkerheten og arbeidsforholdene ofte er dårlig og utstyret som benyttes er gammelt og slitt.

Etter at 36 gruvearbeidere omkom i en tilsvarende ulykke i 2016 undersøkte myndighetene forholdene i landets 58 kullgruver. 20 av dem ble stemplet som potensielt farlige, men Listvjazjnaja-gruva var den gang ikke blant dem, ifølge russiske medier.

Publisert
BT anbefaler

Brann har åtte nye spillere siden sommeren. Bare én var i Hornelands øyne en klar forsterkning.

Brann rustet opp til høsten med åtte nye spillere, men Horneland er usikker på om laget ble forsterket.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. – Det er ein vemodig jobb å rydde etter eit liv

  2. Væpna politiaksjon på Damsgård: – Svært skremmande

  3. Her heises Hege (43) ned fra Ulriksbanen. – Nå vet jeg endelig hva som skjer hvis den stopper.

  4. Resultatene i stor fedmestudie overrasker forskerne. Kjell Vidar Moland ble 65 kilo lettere.

  5. WHO: Råder folk over 60 år til å utsette reiser

  6. – Jeg hadde hørt om RS-virus, men fikk helt sjokk da jeg så hvor syke de ble