Må ta hensyn til sivile

USA må ta større hensyn til sivilbefolkningen i Afghanistan og slå ned på krigsherrene i landet, mener Human Rights Watch.

Publisert Publisert

MÅ BEKYTTE SIVILE: Human Rights Watch ber amerikanerne gjøre mer for å beskytte sivilbefolkningen i Afghanistan. FOTO: SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

– Det fins ikke noe magisk tall for hvor mange amerikanske soldater som må til for å bringe sikkerhet i Afghanistan, sier menneskerettsorganisasjonens Afghanistan-ansvarlige, Rachel Reid.

– Det som betyr noe, er hva soldatene skal gjøre der og hvordan de kan styrke den langsiktige strategien for å bedre afghanernes menneskerettigheter, sier Reid.

Human Rights Watch er dypt bekymret for at sivilbefolkningen i økende grad skal havne i kryssild når vestlige soldater skal jakte på Taliban.

Les også

Trapper opp og ned i Afghanistan

Menneskerettighetsorganisasjonen er også bekymret over at president Hamid Karzai har gjort lite eller ingenting for å slå ned på krigsherrene i landet, men i stedet invitert dem med i regjeringen.

– Skal man forbedre styret og respekten for loven i Afghanistan, forutsetter dette en klar strategi for å bekjempe korrupsjon, fjerne krigsherrene og stille overgriperne til ansvar, heter det i en kunngjøring fra Human Rights Watch.

Publisert