Kontreadmiral John Kirby i USAs forsvarsdepartement Pentagon sier det økende tallet på luftangrep fra USA og partnerlandene har sammenheng med at den militante gruppen har økt aktiviteten i og rundt byen.

Til tross for angrepene, sier Kirby onsdag at Ayn al-Arab fortsatt står i fare for å falle i hendene på Den islamske staten (IS).

Luftoffensiven mot IS har fra amerikansk hold offisielt fått navnet «Operation Inherent Resolve». Navnet kan løst oversettes som «operasjon fast besluttsomhet».

Kurdisk fremgang

Bedre kommunikasjon mellom den USA-ledede koalisjonen og kurdiske militssoldater skal ha ført til mer treffsikre luftangrep mot Den islamske staten (IS) ved Ayn al-Arab.

Det opplyser eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights, som har et stort nettverk av informanter på bakken i Syria. En kurdisk aktivist melder samtidig om fremgang for den kurdiske YPG-militsen.

— Det har lyktes folkemilitsen å fordrive jihadistene fra områder i øst og sørvest, sa aktivisten Farhad Schami til nyhetsbyrået DPA onsdag.

Militsen skal dessuten ha gjenerobret områder vest for byen, opplyser kurdiske kilder til Reuter. Den amerikanske sentralkommandoen melder også at bombardementene ser ut til å ha bremset IS' framrykking denne uken.

23 luftangrep

Den amerikanske sentralkommandoen opplyser at det er gjennomført 18 amerikanske luftangrep mot IS-stillinger ved Ayn al-Arab tirsdag og onsdag, og fem angrep mot gruppen i Irak.

Kurdiske militssoldater har i en måned forsøkt å hindre at ytterliggående islamister inntar byen, som ligger få kilometer fra den tyrkiske grensen. IS har likevel greid å innta store områder øst og sør i byen.