Flyet til Pakistan International Airlines (PIA) var på vei fra Saudi-Arabia med 178 passasjerer da det ble truffet av seks skudd da det ennå befant seg i en høyde på rundt 1500 meter. Minst ett av skuddene traff en av motorene.

En pakistansk kvinne ble drept, og tre besetningsmedlemmer såret.

Gjerningsmennene holdt også på å treffe flygeren som var i ferd med å lande flyet.

Det er ikke klart hvem som sto bak skytingen, men skuddene kom fra utenfor flyplassområdet.

Sammen med datteren

Kvinnen som ble drept, ble truffet av ett skudd i hodet. Hun satt sammen med datteren sin i flyet, opplyser Mohammad Kifayatullah Khan i flyselskapet.

— Da jeg gikk inn i flyet, så jeg at kvinnen lå i setet sitt, og at hennes ni år gamle datter gråt og sa «moren min er død, moren min er død», sier Khan.

— Det var full panikk i flyet. Noen av passasjerene ville ut så fort som mulig fordi de fryktet at flyet skulle begynne å brenne, sier Khan og legger til at det ville vært en katastrofe om flygeren var blitt truffet.

Angrepet skjedde etter at pakistanske militære nylig iverksatte en større militæroperasjon mot Taliban i stammeområdene i Nord-Waziristan, langs grensen til Afghanistan, der Taliban og al-Qaida har sine skjulesteder.

Offensiven ble igangsatt som følge av et storstilt angrep på flyplassen i Karachi i juni, som Taliban sto bak.

Uforberedt

Episoden på flyplassen i Peshawar skaper tvil om pakistanske myndigheter er forberedt på reaksjonene fra Taliban på militæroffensiven. Taliban har lovet gjengjeld etter at pakistanske fly siden 15. juni har bombet områdene deres i den nordvestlige delen av landet.

Pakistanske myndigheter har også fått sterk kritikk fordi de ikke klarer å sørge for sikkerheten, blant annet på flyplasser.

Det har vært flere farlige skyteepisoder på flyplassen i Peshawar, som ligger i nærheten av de urolige stammeområdene. Flyplassen er ikke bare en sivil flyplass, men er også base for Pakistans flyvåpen i området.