Videoen er nesten identisk med de andre drapsvideoene som opprørsgruppen Den islamske staten (IS) har publisert på nett den siste tiden.

Klippet avsluttes med at en IS-opprører truer en mann som identifiseres som en amerikaner.

— Obama, du har startet dine luftangrep mot Syria, som stadig rammer vårt folk, så det er bare på sin plass at det neste blir at vi rammer en av ditt folk, sier en maskert opprører ifølge AP.

Leverte hjelp

Briten Alan Henning (47) ble utpekt som neste offer på slutten av IS' forrige drapsvideo, som ble publisert i midten av september. Da skar et maskert IS-medlem strupen over på den 44 år gamle hjelpearbeideren David Haines, også han britisk statsborger.

Henning jobbet som drosjesjåfør, men han var i Syria sammen med en hjelpekolonne da han ble bortført av IS i desember i fjor, ifølge BBC.

Ifølge SITE, som overvåker jihadistgruppers aktivitet på nett, har den 1 minutter og 11 sekunder lange videoen tittelen «Enda en beskjed til Amerika og dets allierte».

Hennings kone Barbara tryglet senest tirsdag om at mannen måtte løslates.

— Han er uskyldig, sa hun.

Groteske videoer

Dersom det stemmer at Henning henrettes i den nye videoen fra IS, er han det fjerde vestlige gisselet som er drept for åpen scene av IS siden 19. august.

I de tre groteske videoene IS hittil har offentliggjort, vises ikke halshoggingen i sin helhet. Men en svartkledd, maskert mann med engelsk aksent holder opp en stor kniv før han så tilsynelatende kutter offerets strupe.

Den ytterliggående ekstremistgruppa Den islamske staten (IS) har erobret store områder i Irak og Syria. 8. august innledet USA luftangrep mot IS-mål i Irak. Siden har USA og allierte land gjennomført en rekke bombeangrep mot IS både i Irak og Syria. Storbritannias nasjonalforsamling besluttet å slutte seg til luftkrigen sist fredag.

— På grunn av vårt parlaments beslutning om å angripe Den islamske staten, kommer jeg, som en av det britiske folk, nå til å betale prisen for den avgjørelsen, sier mannen som identifiserer seg som Alan Henning i videoen ifølge SITE.