Ifølge en sørkoreansk kilde med god kjennskap til etterforskningen, har etterforskerne ikke utelukket at Nord-Korea kan stå bak hackingen mot det statskontrollerte selskapet KHNP.

En enhet med 400 personer ble opprettet for å styrke Sør-Koreas evne til å stå imot dataangrep fra Nord-Korea i 2010. Nå er beredskapen høynet ytterligere.

— I tråd med den nåværende situasjonen for vår cybersikkerhet, har forsvaret styrket sin beredskap, sier Kim Min-Seok, talsmann i landets forsvarsdepartement.

KHNP opplyste mandag at det var blitt hacket, men understreket at ingen av landets 23 atomreaktorer har vært i fare. Ifølge nyhetsbyrået AFP ble informasjon om to av reaktorene, samt om over 10.000 KHNP-arbeidere, publisert på Twitter. Datasikkerheten ved alle atomreaktorer skal nå undersøkes.

Myndighetene etterforsker nå hackerangrepet og har foreløpig ikke offisielt sagt noe om hvem som står bak. I 2013 anklaget myndighetene i sør Nord-Korea for å stå bak en rekke hackerangrep mot banker og kringkastingsselskaper.

USA beskylder Nord-Korea, som teknisk sett fortsatt er i krig med Sør-Korea, for å stå bak et større dataangrep mot filmselskapet Sony Pictures.