Nyhetsbyrået AP melder at flere hundre palesinere flykter fra et nabolag i Gaza by som har blitt utsatt for kraftige angrep fra israelske bakkestyrker.

Fem palestinere ble drept, tre av dem brødre i angrep mot Rafah helt sør på Gazastripen natt til søndag, opplyser sykehuskilder. Totalt skal minst 14 palestinere ha mistet livet i løpet av nattens angrep. Blant dem to barn.

Noen timer senere ble fire mennesker drept, en kvinne, to barn og sønnen til Hamas-lederen Khalil al-Hayya, i et angrep mot Shejaiya øst for Gaza by.

Fem andre palestinere ble også drept, i det øyenvitner beskriver som massive angrep fra fly og artilleri.

Trapper opp

Den israelske hæren varsler nå en opptrapping av bakkeoffensiven på Gazastripen.

— Ytterligere styrker slutter seg nå til forsøket på å bekjempe terror på Gazastripen og etablere en virkelighet der israelske innbyggere kan leve i fred og sikkerhet, heter det i en kunngjøring.

Israelske soldater

Fem israelske soldater er drept siden bakkeoffensiven ble innledet torsdag kveld, den ene av medsoldater inne på Gazastripen og to andre i skuddveksling med Hamas-soldater som hadde tatt seg inn i Israel.

En soldat ble drept av en panserverngranat og en i skuddveksling, opplyser den israelske regjeringshæren.

Israels forsvarssjef Benny Gantz advarer mot ytterligere tap når offensiven trappes opp.

— Det kan bli tøffe tider, sier Gantz.

Sivile ofre

357 palestinere er drept og over 2.400 er såret siden Israel innledet sin militæroffensiv mot Gazastripen 8. juli.

Nærmere 70 prosent av ofrene er ifølge FNs kontor for koordinering av humanitærhjelp (OCHA) sivile og nærmere 80 av de drepte var barn.

To sivile israelere er drept i palestinske rakettangrep mot Israel siden militæroffensiven startet.