Det er satellittobservasjoner av flyet som gjør myndighetene overbevist om at flyet fløy på autopilot. Søket etter flyet flyttes nå lenger sør i Indiahavet, tusenvis av kilometer fra den planlagte ruten til flyet.

Flyet, som hadde 239 passasjerer og mannskap om bord, forsvant 8. mars.

Torsdag morgen, på dagen 100 dager etter at flyet forsvant, holdt Australias vistestatsminister Warren Truss en pressekonferanse om forsvinningen, der de nyeste funnene ble gjort kjent.

— Eksperter har analysert satellittkommunikasjon og gjort svært komplekse beregninger. Basert på disse beregningene flytter vi søket sørover, sa Truss.

- Historiens største flymysterium

Det nye søkeområdet ligger 1800 kilometer vest for den australske byen Perth og utgjør 60.000 kvadratkilometer. Det har tidligere blitt gjennomsøkt fra luften uten resultat. I august starter et undervannssøk etter flyet i området.

— Dette er tre til fem kilometer dypt, og vi har ikke tydelige kart å gå etter. Dette blir krevende, sa Truss, ifølge Aftenposten.

Undervannssøket vil starte i august, og er ventet å ta opptil ett år.

— Vi er forberedt på at dette kan ta tolv måneder, men vi kan være heldige og finne flyet tidligere. Australia er uansett fortsatt dedikert til oppgaven å løse det største mysteriet i luftfartshistorien, sa Truss, ifølge Aftenposten.

Australske myndigheter føler seg nå sikre på at flyet var satt på autopilot da det gikk tom for bensin.

Passasjerflyet var på vei fra den malaysiske hovedstaden Kuala Lumpur til Beijing da det forsvant 8. mars i år. Det var 239 mennesker om bord. En storstilt leteaksjon ble satt i gang, men fortsatt har ingen sett spor av flyet.

Kapteinen hovedmistenkt

Satellittsignaler antydet at flyet hadde endret kurs, malaysisk politi tror flyet med vilje ble ført ut av kurs.

For noen dager siden ble det kjent at malaysisk politi har utpekt flykaptein Zaharie Shah (53) som den hovedmistenkte bak forsvinningen. Etter flere måneders etterforskning er alle andre som var mistenkt for å kunne ha noe med forsvinningen å gjøre, sjekket ut av saken, skrev den britiske avisen The Sunday Times.

Politiet utelukker fortsatt ikke at teknisk eller mekanisk feil kan ha ført til at flyet styrtet, men funn på en flysimulator som Shah hadde hjemme, underbygger teorien om at flyets forsvinning var en villet handling.

Dette er blant annet basert på at flykapteinen hadde trent på å lande på en øy i Indiahavet med flysimulatoren.

SJEKKER BUNNEN: Det nederlandske skipet «Fugro Equator» startet denne uken arbeidet med kartlegge sjøbunnen i et leteområde i Indiahavet.
SCANPIX