En domstol i Jerusalem avsa onsdag kjennelse for at Lieberman ikke er skyldig i anklagene om at han utnevnte en israelsk diplomat til ambassadør som takk for at diplomaten tipset ham om at han ble etterforsket av politiet. Kjennelsen var enstemmig.

«Overraskende»

— Tiltalte satte ikke i gang denne affæren, han fikk opplysningene om etterforskningen helt overraskende, fastslo domstolen. Han er derfor verken skyldig i bedrageri eller i tillitsbrudd, het det videre i kjennelsen.

Lieberman regnes som høyreorientert og tilhenger av en hard linje i fredsprosessen med palestinerne. Ifølge nyhetsbyrået Reuters er det nå godt mulig at Lieberman kan få tilbake stillingen som utenriksminister.

Anke?

— Nå har jeg lagt dette kapittelet bak meg, sa Lieberman til mediefolk utenfor rettslokalet etter at avgjørelsen var falt. Talsmenn for påtalemyndigheten opplyste at de vurderer å anke kjennelsen inn for en høyere rettsinstans.

Liebermans nasjonalistparti Yisrael Beitenu sitter i koalisjon med statsminister Benjamin Netanyahus høyreparti Likud. Netanyahu har holdt posten som utenriksminister åpen, i håp om at Lieberman ville bli frikjent.