— Alt var borte, forteller naboen Ingemar Andersson om synet som møtte ham og familien da de søndag morgen oppdaget hva som hadde skjedd med hytten ved Tidaholm.

Svensk politi bekreftet mandag at det var fire voksne og to barn som omkom i brannen. Alle er danske statsborgere.

Brannårsaken er ikke kjent, men brannen har trolig brutt ut en god stund før naboene søndag morgen oppdaget hva som hadde skjedd.

— Vi satt og spiste frokost klokken ni om morgenen. Da spurte datteren min om ikke huset på bakketoppen pleide å være rødt. Vi så ut gjennom vinduet og så at det bare sto to mursøyler igjen, sier forteller Andersson.

Oppdaget for sent

Hytta lå avsidesliggende til nær Härja, noen mil sør for Tidaholm i Västre Götaland. Da politiet kom til stedet søndag, sto kun grunnmuren og pipene igjen.

Ifølge Andersson kan brannen tidligst ha startet natt til søndag.

— Vi kom hjem i 1-tiden om natten, og jeg gikk ut en tur med hunden. Jeg er sikker på at det ikke hadde begynt å brenne da, sier han til Aftonbladet.

Naboen forteller videre at han så to biler utenfor hytta.

Etterforskning i gang

De tekniske undersøkelsene vil ta tid, opplyser svensk politi.

De omkomne var tilsynelatende på hytten på påskeferie. Det var verken innlagt elektrisitet eller vann i hytten, men bygningen hadde en vedkamin.

Politiet har rutinemessig innledet mordbrannetterforskning, men har ingen konkrete spor som tilsier at brannen var påsatt.

Ifølge naboen disponerte to eller tre danske familier den gamle trehytta, som ligger om lag 150 kilometer nordøst for Göteborg.