Mange anmeldelser av overgrep under festivaler i Sverige

Politiet har mottatt anmeldelser av seks voldtekter og over 30 tilfeller av seksuell antasting under musikkfestivaler i Sverige i løpet av de siste dagene.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Under festivalen Putte i Parken i Karlstad er det kommet inn 35 anmeldelser av seksuell antasting, ifølge Svenska Dagbladet.

Tolv år gammel

Det yngste offeret skal bare har vært tolv år.

— Det er samme mønster som tidligere. Unge gutter omringer unge jenter og tafser på dem, sa vakthavende Per-Arne Eriksson fra politiet i Värmland til avisen Expressen søndag.

To mistenkte ble pågrepet i forbindelse med hendelser som ble rapportert fredag. De ble senere løslatt på grunn av sin unge alder, men er fortsatt mistenkt. Begge er enslige mindreårige flyktninger.

Én festival, fem voldtekter anmeldt

Under Bråvallafestivalen i Norrköping ble det til sammen anmeldt fem voldtekter. Og under Säljerydsfestivalen utenfor Växjö kom det inn én voldtektsanmeldelse.

Én av voldtektene under Bråvallafestivalen skal ha skjedd midt blant publikum under en konsert med artisten Zara Larsson torsdag. Hun reagerte sterkt på hendelsen.

— Jeg hater gutter, skrev Larsson på Twitter, og la til at hun ikke orker flere som påpeker at ikke alle gutter begår overgrep.

Publisert: