Angrer ikke på Krim-annektering

Russlands president Vladimir Putin angrer ikke på annekteringen av den ukrainske Krim-halvøyen i fjor. Han sier en historisk feil ble rettet på.

Publisert Publisert

ANGRER IKKE: Vladimir Putin sier Russland med annekteringen av Krim har rettet opp feilen som sovjetlederen Nikita Khrusjtsjov gjorde da han overførte Krim fra Russland til Ukraina i 1954. Foto: SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

— Jeg føler at vi gjorde rett, og jeg angrer ikke på en ting, sa Putin i et intervju i en dokumentarfilm produsert av russisk statlig fjernsyn.

Han sa at Russland med annekteringen av Krim hadde rettet opp feilen som sovjetlederen Nikita Khrusjtsjov gjorde da han overførte Krim fra Russland til Ukraina i 1954, den gangen begge land var en del av Sovjetunionen.

Annekteringen av Krim og den påfølgende krigen i Øst-Ukraina har ført til et iskaldt forhold mellom Russland og Vesten, det verste siden den kalde krigen.

I intervjuet med TV-kanalen Rossiya 1 anklager Putin USA for å ha direkte kontakt med og gi logistisk støtte til opprørere i Nord-Kaukasus. Han sier at de har etterretning som viser at det var slik kontakt i Aserbajdsjan.

Putin sier at hans etterretningstjeneste FSB har mottatt et brev fra sine kolleger i Washington som sier at USA vil ha kontakt med enhver opposisjonell i Russland.

Han hevder at USA ser ut til å ha støttet de militante opprørerne i Tsjetsjenia fordi enhver motstander av Russland måtte anses å være en alliert.

Publisert
BT anbefaler

Ble klappet inn i garderoben: – Vi er Brann. Vi skal være et topplag.

Slik var Ballspark-sendingen.

LES SAKEN