Angrer ikke på Krim-annektering

Russlands president Vladimir Putin angrer ikke på annekteringen av den ukrainske Krim-halvøyen i fjor. Han sier en historisk feil ble rettet på.

ANGRER IKKE: Vladimir Putin sier Russland med annekteringen av Krim har rettet opp feilen som sovjetlederen Nikita Khrusjtsjov gjorde da han overførte Krim fra Russland til Ukraina i 1954. Foto: SCANPIX

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Jeg føler at vi gjorde rett, og jeg angrer ikke på en ting, sa Putin i et intervju i en dokumentarfilm produsert av russisk statlig fjernsyn.

Han sa at Russland med annekteringen av Krim hadde rettet opp feilen som sovjetlederen Nikita Khrusjtsjov gjorde da han overførte Krim fra Russland til Ukraina i 1954, den gangen begge land var en del av Sovjetunionen.

Annekteringen av Krim og den påfølgende krigen i Øst-Ukraina har ført til et iskaldt forhold mellom Russland og Vesten, det verste siden den kalde krigen.

I intervjuet med TV-kanalen Rossiya 1 anklager Putin USA for å ha direkte kontakt med og gi logistisk støtte til opprørere i Nord-Kaukasus. Han sier at de har etterretning som viser at det var slik kontakt i Aserbajdsjan.

Putin sier at hans etterretningstjeneste FSB har mottatt et brev fra sine kolleger i Washington som sier at USA vil ha kontakt med enhver opposisjonell i Russland.

Han hevder at USA ser ut til å ha støttet de militante opprørerne i Tsjetsjenia fordi enhver motstander av Russland måtte anses å være en alliert.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Her spiller de sin første kamp på halvannet år: – De er ikke i toppform, det er de ikke.

De to A-lagene vurderte å bryte med regjeringens anbefalinger. Så åpnet breddeidretten opp i siste liten.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Tunneltabbe skapte lange køer. Fløyfjelltunnelen er åpen igjen.

  2. Per Inge Torkelsen er død, 68 år gammel, opplyser familien

  3. – Er vi i ferd med å skape en generasjon av blautfisker?

  4. Smittevernoverlegen som sa opp i protest: – Det fremsto som ren løgn

  5. Fikk svært sjelden bivirkning etter første vaksine­dose. Må holde seg i ro i et halvt år.

  6. Stakk av fra karantene­hotell – skal ha forårsaket stort Delta-utbrudd