Rundt 420 personer ble pågrepet for å ha holdt en ulovlig protestaksjon mellom Kreml og nasjonalforsamlingen Dumaen, opplyser politiet i byen til nyhetsbyrået Interfax.

Noen av dem hadde nettopp blitt løslatt etter å ha vært blant 200 demonstranter som ble pågrepet utenfor rettslokalet der de åtte fikk sin straffer tidligere på dagen. Nærmere 1.000 hadde møtt fram utenfor rettsbygningen for å markere motstand mot dommene, som lød på mellom to og et halvt og fire år i fengsel.

De åtte aktivistene er kjent skyldig i å ha angrepet politifolk under en ulovlig demonstrasjon mot president Vladimir Putin i 2012. Den eneste kvinnen blant de dømte, Anastasia Naumova, fikk en betinget dom.

Pussy Riot-medlemmene Maria Aljokhina og Nadezjda Tolokonnikova og opposisjonslederen Aleksej Navalnij var blant dem som ble pågrepet to ganger.

Menneskerettighetsgrupper og vestlige regjeringer har kalt rettssaken politisk motivert og har krevet at de tiltalte skulle løslates.

EUs utenrikssjef Catherine Ashton var blant dem som kritiserte dommene.

— Utfallet av rettssaken, gitt de prosedyremessige svakhetene og de lange varetektsfengslingene før sakene ble behandlet, reiser tvil om rettssystemets tilstand, sa hun. (©NTB)