Mediene beordres bort fra flyktningtog i Ungarn

Ungarsk politi har sperret av området der hundrevis av flyktninger som trodde de var på vei mot Østerrike med tog, nektet å gå av et tog ved byen Bicske.

Ungarsk politi prøver å få opp en syrisk flyktningfamilie som har lagt seg ned på skinnegangen i den ungarske byen Bicske.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Mediene ble beordret bort fra området, der migrantene nekter å gå at et tog etter at de forsto at de skulle overføres til en flyktningleir i Ungarn.

Det oppsto fullt kaos da flyktningene ante uråd. Flere, inkludert en familie med et spedbarn, ble brutalt fjernet da de la seg ned i skinnegangen ved stasjonen i Bicske, 40 kilometer vest for Budapest, der toget ble stanset.

Politiet satte noen av flyktningene på en buss som skulle frakte dem til en av de store flyktningleirene som er opprettet i Ungarn, og som ligger i nærheten av Bicske.

Les også:

Les også

Flyktninger stormer tog i Budapest

Les også:

Les også

Bare en tynn teltduk skjermer Rami og Sihna mot solsteiken

De flere hundre flyktningene var om bord på et tog som torsdag formiddag kjørte ut fra jernbanestasjonen i Budapest.

Det var i første omgang uklart om politiet ba dem gå av toget for å registrere dem eller om det var andre grunner, men flyktningene fryktet uansett det verste, og mange av dem hamret nevene i togvinduene og ropte «Ikke leirer, ikke leirer».

Migranter og flyktninger protesterer inne på togstasjonen i den ungarske byen Bicske etter å ha blitt tvunget til å gå av toget som skulle kjøre dem til grensen mot Østerrike.

Stakk avMens noen av flyktningene la seg ned i skinnegangen for å protestere, la flere titall på sprang over jordene, og andre presset seg inn på toget igjen.

Toget med om lag 300 flyktninger og migranter kjørte tidligere fra togstasjonen i Budapest med kurs mot grensen til Østerrike etter at det ble stormet og okkupert av de desperate og fortvilte flyktningene.

Les også:

Les også

Venter 16.000 flyktninger før året er slutt: - Det er dramatisk

Les også

Oppretter nytt asylmottak på Stord

Planen var at toget skulle deles, med en del mot byen Sopron, like ved den østerrikske grensen, og en annen del med tre vogner til Szonbathely.

Hoveddelen av toget, som kjørte mot Sopron, var fullpakket med mennesker som sto i korridorene.

Setter inn ekstra tog

Lokaltoget kjørte fra Keleti-stasjonen i Budapest få timer etter at stasjonen ble åpnet igjen etter å ha vært stengt siden tirsdag.

Hundrevis av flyktninger stormet da et stillestående tog ved perrongen, trass i at togselskapet sa at ingen tog til Vest-Europa var satt opp.

Les også:

Les også

Redd Barna krever strakstiltak for enslige mindreårige asylsøkere

TV-bilder viste hvordan hundrevis av flyktninger og migranter strømmet inn på stasjonsområdet, og en fotograf beskrev hvordan fortvilte foreldre prøvde å dytte barna sine inn gjennom vinduene på toget.

Senere reiste ytterligere et tog med 100 flyktninger om bord fra Keleti med kurs for Györ, som også ligger ved grensa.

Ekstra tog skulle etter planen settes inn for å få fraktet flyktningene og migrantene videre til Østerrike og Tyskland, men torsdag formiddag hadde ingen av ekstratogene ankommet stasjonen.

En talsmann for den ungarske regjeringen sier politiet vil sjekke alle migranter og flyktninger på alle tog mellom Budapest og Ungarns grenser i vest.

Frustrerte og sinte

Nærmere 2.000 flyktninger og migranter hadde siden tirsdag blitt nektet å reise videre med tog fra Budapest til Østerrike og Tyskland fordi ungarske myndigheter mente de ikke har de nødvendige dokumentene.

Les også:

Les også

Dette er bildene som ryster verden

Les også

Aylan (3) opplevde bare krig

Det førte til stor trengsel og mye frustrasjon, sinne og fortvilelse blant flyktningene og migrantene.

Bare i august kom 50.000 migranter, først og fremst fra Syria, Afghanistan og Irak, til Ungarn, og de fleste av dem har Tyskland som mål.

Publisert: