Obama på Jon Stewarts TV-show

President Barack Obama gjorde en siste opptreden som gjest hos Jon Stewart før komikeren overlater «The Daily Show» til sin etterfølger.

Publisert Publisert

SPØKEFULL: President Barack Obama er gjest hos Jon Stewart i New York for siste gang før komikeren overlater «The Daily Show» til en etterfølger. Foto: SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Obama og Stewart sparret godmodig om den kaotiske situasjonen i Midtøsten og Stewarts nært forestående pensjonering fra TV.

I 2010 ble Obama den første presidenten som har vært på showet, og tirsdag var tredje gang siden han flyttet inn i Det hvite hus. Til sammen har han vært gjest hos Jon Stewart sju ganger.

— Jeg fatter ikke at du går av før meg, sa Obama og spøkte om at han har utstedt et presidentdirektiv for å hindre ham i å trekke seg.

Da Obama benyttet anledningen til å slå et slag for atomavtalen med Iran, så Stewart en åpning og spurte presidenten om hvilket lag vi er på i Midtøsten. Så tegnet han opp en skisse av alliansene og fiendskapene som går på kryss og tvers i regionen.

— Det der er ikke helt riktig. Men det er OK, sa Obama før Stewart avbrøt ham og spurte hvem vi bomber nå.

Da Obama oppfordret folk til å ringe til Kongressen for å støtte Iran-avtalen, og sa at folkelig engasjement får systemet til å reagere, spurte Stewart om det er rådet han vil gi videre til sin etterfølger, president Trump.

Obama svarte at han er sikker på at republikanerne morer seg over Trumps omstridte kandidatur.

— Hva som helst som får de andre til å se mindre gale ut, svarte Stewart, som har sitt siste show 6. august før sørafrikanske Trevor Noah overtar.

Les også:

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Gigantmøtet

BT anbefaler

Ble klappet inn i garderoben: – Vi er Brann. Vi skal være et topplag.

Slik var Ballspark-sendingen.

LES SAKEN