Obama på Jon Stewarts TV-show

President Barack Obama gjorde en siste opptreden som gjest hos Jon Stewart før komikeren overlater «The Daily Show» til sin etterfølger.

SPØKEFULL: President Barack Obama er gjest hos Jon Stewart i New York for siste gang før komikeren overlater «The Daily Show» til en etterfølger. Foto: SCANPIX

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Obama og Stewart sparret godmodig om den kaotiske situasjonen i Midtøsten og Stewarts nært forestående pensjonering fra TV.

I 2010 ble Obama den første presidenten som har vært på showet, og tirsdag var tredje gang siden han flyttet inn i Det hvite hus. Til sammen har han vært gjest hos Jon Stewart sju ganger.

— Jeg fatter ikke at du går av før meg, sa Obama og spøkte om at han har utstedt et presidentdirektiv for å hindre ham i å trekke seg.

Da Obama benyttet anledningen til å slå et slag for atomavtalen med Iran, så Stewart en åpning og spurte presidenten om hvilket lag vi er på i Midtøsten. Så tegnet han opp en skisse av alliansene og fiendskapene som går på kryss og tvers i regionen.

— Det der er ikke helt riktig. Men det er OK, sa Obama før Stewart avbrøt ham og spurte hvem vi bomber nå.

Da Obama oppfordret folk til å ringe til Kongressen for å støtte Iran-avtalen, og sa at folkelig engasjement får systemet til å reagere, spurte Stewart om det er rådet han vil gi videre til sin etterfølger, president Trump.

Obama svarte at han er sikker på at republikanerne morer seg over Trumps omstridte kandidatur.

— Hva som helst som får de andre til å se mindre gale ut, svarte Stewart, som har sitt siste show 6. august før sørafrikanske Trevor Noah overtar.

Les også:

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Gigantmøtet

BT anbefaler

Huset til Jan må rives om det blir grønt lys for ny sykkel­vei: – Føler hjelpeløshet

Politikerne vil droppe sykkelprosjekter i Bergen Sør. Jan Isaksens bolig ryker om veivesenet ikke snur.

LES SAKEN