Den ukrainske offiseren tilhører en egen ubevæpnet avdeling innen den ukrainske marinen, og han forteller til nyhetsbyrået Interfax at russiske styrker på ettermiddagen brøt seg inn i basen, som ligger i Bakhtshisaraij et stykke inn på Krim-halvøyen.

De russiske soldatene beslagla mobiltelefonene til de ukrainske soldatene og begynte å fjerne alle kjøretøyene i leiren.

Ingen ukrainske soldater ble såret, og basens øverstkommanderende forsøkte mandag ettermiddag å forhandle med russerne om å avslutte aksjonen.

Det er ikke kommet ytterligere informasjon om hendelsen.

Russiske styrker har de siste par ukene tatt kontroll over en rekke ukrainske militærinstallasjoner og baser på Krim-halvøyen, men det har fram til nå ikke blitt løsnet skudd, verken mot ukrainske eller russiske soldater.

Klitsjko angrepet

Mandag ettermiddag meldes det også at den ukrainske presidentkandidaten, tidligere proffbokser Vitalij Klitsjko, ble angrepet med både egg, steiner og fyrverkeri under et valgkampmøte i byen Kharkiv øst i Ukraina.K

Pro-russiske demonstranter kastet både egg og steiner mot ham, og det ble også sendt fyrverkeri rett mot ham.

Livvaktene hans tok i bruk paraplyer for å hindre at han ble truffet, men det er ikke opplyst om han ble truffet eller om han ble skadet på noe vis.

Den tidligere tungvektsmesteren i boksing har vært en sentral skikkelse i protestbevegelsen som til slutt fikk avsatt president Viktor Janukovitsj.

Russland foreslår løsning

Samtidig varsler Russlands utenriksminister Sergej Lavrov nye forslag til hvordan Ukraina kan«vende tilbake til et lovgivende rammeverk som tar hensyn til alle ukrainske interesser». Lavrov kom med uttalelsen i forbindelse med et møte med president Vladimir Putin mandag.

VARSLER LØSNING: Russlands utenriksminister Sergej Lavrov, her i møte med president Vladimir Putin, varsler forslag til løsning på Ukraina-krisen.
SCANPIX

Lavrov opplyste samtidig at han hadde invitert sin amerikanske kollega John Kerry til Moskva mandag for å fortsette samtalene om Ukraina, men at Kerry i helgen hadde sagt at han ville utsette besøket.

Om få dager reiser Ukrainas statsminister Arsenij Jatsenjuk til FN for å snakke om krisen på Krim. Ifølge det ukrainske nyhetsbyrået Interfax skal Jatsenjuk tale til FNs sikkerhetsråd førstkommende torsdag der han vil redegjøre for situasjonen på Krim-halvøyen.

Ifølge nyhetsbyrået sa Jatsenjuk mandag også at han tror at Russland, som nå har kontroll over Krim, forsøker å «undergrave den globale sikkerheten og omskrive utfallet av andre verdenskrig».