Netanyahus viktigste utfordrer er Yitzhak Herzog, som leder det nye valgforbundet Sionistunionen. Her inngår både Arbeiderpartiet og sentrumspartiet Hatnuah, som ledes av tidligere utenriksminister Tzipi Livni.

Netanyahu ankom et valglokale i Jerusalem sammen med kona og en av sine sønner. Etter å ha levert sin stemme fastslo den israelske statsministeren at han vil danne en regjering bestående av partier på høyrefløyen.

— For å hindre at et venstreorientert parti kommer til makten er det bare en ting å gjøre - å lukke gapet, sa han.

Ingen palestinsk stat

Sionistunionen har ledet foran Netanyahus høyreorienterte parti Likud på de siste meningsmålingene. 5,9 millioner stemmeberettigede har mulighet til å delta i det israelske parlamentsvalget.

VALG: Yitzhak Herzog, som leder det nye valgforbundet Sionistunionen, sammen med sin kone utenfor et valglokale i Tel Aviv.
Scanpix

Dagen før valget sa Netanyahu i et intervju med den israelske nettsiden NRG at det ikke vil bli etablert noen palestinsk stat så lenge han sitter med makten. Målet med uttalelsen var trolig å tekke velgere fra ytre høyre.

— Jeg vil aldri la det skje. Jeg og mine venner i Likud vil opprettholde Jerusalems enhet, sa han.

Yitzhak Herzog, som leverte sin stemme i et valglokale i Tel Aviv, og Tzipi Livni anklager Netanyahu for å trekke fram sikkerhet som et sentralt valgtema for å skremme og distrahere velgere.

- Netanyahu har panikk

— Netanyahu har panikk, mens Tzipi Livni og jeg er de beste for dette landet, sa Herzog kvelden før valget.

Parlamentsvalget er «et valg mellom forandring og håp, og skuffelse og undergang», sa han.

De siste meningsmålingene viser at Netanyahus parti ligger an til å få mellom 20 og 22 seter i nasjonalforsamlingen Knesset, mens Sionistunionen kan få mellom 24 og 26 av de 120 representantene.

Valglokalene stenger tirsdag klokken 22 norsk tid. De første valgresultatene er ventet en time senere.