Rundt 300 innbyggere fra favelaen Complexo do Alemao, et stort slumområde i byen som er preget av mye vold, demonstrerte fredag og blokkerte en vei i protest mot Eduardo Jesus Ferreiras død, det fjerde dødsfallet i området på ett døgn.

— Politiet gjør ikke noe annet enn å drepe våre naboer! ropte noen av demonstrantene mot folk fra politiets pasifiseringsenhet, som har vært til stede i favelaen etter en stor politiaksjon i 2010.

Ifølge vitner var demonstrasjonen fredelig da politiet uprovosert begynte å bruke tåregass. Demonstrantene svarte med å kaste steiner, og en politimann ble såret.

Ifølge politiet ble 10-åringen drept da politiet ble beskutt av en gjeng kriminelle i Areal, en del av slumkomplekset. Guttens foreldre avviser politiets forklaring.

— Det var ingen skuddveksling. Det eneste skuddet som ble hørt, var det som drepte min sønn. Jeg løp ut av huset og kjente igjen en politimann fra spesialpolitiet som sto nær Eduardo, som lå på bakken. Da jeg nærmet meg, sa han at han ville drepe meg også, sier 10-åringens mor til avisen Globo.