Gina DeJesus, Amanda Berry og Michelle Knight ble funnet i et hus en forstad til Cleveland, ikke langt fra der to av dem sist ble sett. En 52 år gammel skolebuss-sjåfør som bodde i huset er pågrepet i saken.

21. april 2003 ringte da 16 år gamle Berry hjem til sin søster og fortalte at hun fikk sitte på med noen hjem fra arbeid. Siden det har hun vært savnet.

Ett år senere forsvant 14 år gamle DeJesus. Hun ble sist sett da hun forlot skolen. Michelle Knight, forsvant som 20-åring i 2000. ## Hjelp meg!

Kvinnene ble oppdaget av en nabo som hørte rop fra huset.

— Jeg så en kvinne som febrilsk forsøkte å komme seg ut. Hun sa: «Hjelp meg å slippe ut. Jeg har vært her i lang tid», forteller Charles Ramsey til newsnet5.com.

Etter å ha hjulpet henne ut ved å sparke hull i døren, ringte kvinnen til politiet.

— Hjelp meg! Jeg er Amanda Berry. Jeg har vært kidnappet i ti år. Nå er jeg fri, sier en sterkt følelsesladd Amanda Berry i 911-samtalen.

Ikke skadd

Et øyenvitne forteller at han hjalp til å bryte seg inn i huset, og at det var flere barn der inne. Alle de tre kvinnene er sendt til sykehus, men de skal ikke være fysisk skadd.

Hundrevis av mennesker samlet seg mandag i gaten der de tre kvinnene ble reddet.

— Jeg er takknemlig for at Amanda Berry, Gina DeJesus og Michelle Knight er blitt funnet i live. Vi har mange ubesvarte spørsmål i denne saken og etterforskningen vil fortsette, sier ordfører i Cleveland Frank Jackson.

Skrev om saken

I kommentarfeltet til nyhetssaken newsnet5.com har lagt ut blir den pågrepne mannen identifisert som den samme som tilbake i 2004 skrev en sak om to av de savnede kvinnene i en lokalavis.

— En ting er helt sikkert. Nesten alle føler en nærhet til familien, og hele området snakker om at Gina er forsvunnet, heter det i saken, der blant andre moren til DeJesus er intervjuet.

Kjente familien

Onkelen til den pågrepne 52-åringen sier nevøen eide huset der kvinnene ble funnet. Ifølge onkelen vokste noen av familiemedlemmene hans opp sammen med familien til den bortførte DeJesus.

Naboene til den arresterte er nå i sjokk. Janette Gómez (50) forteller at 52-åringen alltid gikk inn i huset gjennom bakdøra. Gardinene var alltid trukket for, og minst ett av vinduene var spikret igjen.

— Han hadde aldri mye å si. Han hilste tilbake, men det var aldri noen samtale, sier Gómez. (©NTB)

FUNNET: Georgina Lynn Dejesus forsvant da hun var 14 år gammel i april 2004.
Reuters/Scanpix
FUNNET: Amanda Marie Berry forsvant i april 2003 da hun var 16 år gammel.
Reuters/FBI