Attenborough var spesielt kjent som regissør og produsent av filmen «Gandhi» i 1982, en innsats han mottok to Oscar-statuetter for. Som skuespiller var han blant annet med i filmer som «The Great Escape» og «Jurassic Park».

Attenborough døde søndag formiddag, fem dager før sin 91-årsdag, melder BBC, som gjengir Attenboroughs sønn Michael.

Richard Attenborough har bodd på et pleiehjem i London siden i fjor. Han har tidligere blitt rammet av slag, skriver The Guardian.

Får hyllest

Kondolansene og hyllesten av Attenboroughs arbeid har strømmet inn etter at nyheten om hans død ble kjent søndag kveld.

— Hans skuespill i «Brighton Rock» var utmerket, hans regi av «Gandhi» var enestående - Richard Attenborough var en av filmlerretets største, tvitret Storbritannias statsminister David Cameron.

Attenborough høstet også lovord fra skuespillerne Mia Farrow og Roger Moore, komiker Ricky Gervais, samt Chelsea fotballklubb, som Attenborough støttet gjennom et langt liv.

— Han levde et langt og suksessrikt liv, der han alltid fant tid til det som betydde mest for ham, deriblant Chelsea FC. Han vil bli dypt savnet, og våre tanker er med hans familie og venner i denne triste tiden, sier klubben i en uttalelse.

Lang karriere

Attenboroughs karriere strekker seg over flere tiår. Han fikk sin første filmrolle i 1942 i filmen «In Which We Serve». Hans første forsøk i regissørstolen kom i 1969, med «Oh! What A Lovely War», skriver The Guardian. Attenborough ble slått til ridder i 1976.

Richard Attenborough var broren til naturfilmskaperen David Attenborough.