— Dette betyr at et terrorangrep er svært sannsynlig, men vi har ingen informasjon om noe umiddelbart angrep, sa innenriksminister Theresa May fredag.

Hun sier det økte trusselnivået henger sammen med utviklingen i Syria og Irak, der terrorgrupper planlegger å angripe vestlige land.

— Noen av planene involverer trolig utenlandske krigere som har reist dit fra Storbritannia og andre steder i Europa, sier May.

Statsminister David Cameron holdt også en pressekonferanse om det økte trusselnivået fredag. Han understreket at terroren ikke lenger er noe som skjer langt borte fra britisk territorium.

— Terroren utgjør en større trussel enn det vi har sett noen gang tidligere. Dette dreier seg om en farlig minoritet som ønsker å etablere og utvide en egen terrorstat, noe som igjen kan true NATO-land, sa Cameron under pressekonferansen.

Beredskapen ligger nå på det neste øverste av fem nivåer og er det høyeste siden juli 2011.

I juli hevet Politiets sikkerhetstjeneste i Norge trusselnivået etter at de fikk informasjon om at personer med tilknytning til islamistiske ekstremister i Syria kunne ha til hensikt å gjennomføre angrep mot Norge. Terrorberedskapen ble senere trappet ned igjen.