Libanon og Frankrike har undertegnet en kontrakt verdt 3 milliarder euro, om lag 25,5 milliarder kroner.

— Kontrakten innebærer leveranser av fransk forsvarsmateriell til det libanesiske militæret, opplyser det franske forsvarsdepartementet onsdag.

Våpen og utstyr

Leveransene består av både våpen som panservernraketter, angrepsvåpen og granater, samt tyngre utstyr som helikoptre, patruljebåter, stridsvogner og droner. Om lag 20 franske bedrifter omfattes av kontrakten.

— Leveransene skal etter planen begynne første kvartal 2015. Deretter skal det sendes nye forsyninger hver sjette måned over en periode på til sammen 36 måneder, sier en talsmann i forsvarsdepartementet.

Spent situasjon

Situasjonen i Libanon har blitt mer spent ettersom Den islamske staten (IS) har tatt stadig større områder i nabolandet Syria og i Irak.

Ekstremistgruppas offensiv har blant annet ført til større sekterisk uro i Libanon, og myndighetene har flere ganger sagt at de trenger flere ressurser og mer utstyr for å kunne stå imot ustabilitet og trusselen fra IS.

Men Libanon er ikke selv i stand til å kjøpe forsvarsmateriell for 3 milliarder euro, derfor er det velstående Saudi-Arabia som betaler regningen. Saudiarabiske myndigheter er nemlig svært interessert i at Libanon skal være i stand til å møte truslene fra ekstremistiske krefter i regionen. (©NTB)