– Det oppsto et alvorlig avvik under flygning, og SpaceShipTwo er tapt. Vi er nå først og fremst opptatt av tilstanden til pilotene, som fortsatt er ukjent,sier selskapet.

Politiet opplyser tilnyhetsbyrået APat én person er omkommet og én er alvorlig skadd. Den lokaleTV-stasjonen KGETmelder at et ambulansehelikopter har fløyet en pasient til sykehus for behandling etter styrten.

En fotograf som dekket testen, sier tilTV-kanalen NBCat han så en eksplosjon i luften og senere fant vrakrester på bakken.

Flyplassdirektør Stuart Witt bekrefter overfor lokale medier at romflyet har styrtet øst for Mojave. Det er varslet en pressekonferanse klokken 23 fredag kveld norsk tid.

Første flytur

Fredagens test var den første motoriserte flygningen for SpaceShipTwo på over ni måneder, melder NBC. Selskapet skulle teste et nytt drivstoff til flyets rakettmotor.

Flyet ventet en god stund på bakken sammen med bæreflyet WhiteKnightTwo før det fikk klarsignal og steg til 50.000 fots høyde fra basen i den amerikanske delstaten New Mexico. Der ble romflyet sluppet og fløy fritt for 35. gang i historien.

– Tenning! SpaceShipTwo flyr igjen med rakettkraft, lødmeldingen fra Virgin Galactic.

Bæreflyet landet trygt etter testturen.

Branson vil til rommet

Milliardær, gründer og investor Richard Branson står bak selskapet og romflyet som etter planen snart skal i gang med de første kommersielle flygningene til verdensrommet. Over 700 personer har bladd opp en kvart million dollar – snaut 1,7 millioner kroner – for en tur opp i 100 kilometers høyde.

Selskapet hadde håpet å ta den første turen med betalende passasjerer allerede i slutten av 2014, og Branson selv har sagt han ønsker å være med.