Vikernes er funnet skyldig i oppfordring til rasehat og glorifisering av krigsforbrytelser. Han dømmes til 6 måneder betinget fengsel og en bot på 8000 euro.

Han ble også idømt 1500 euro for saksomkostninger — og 1 euro i symbolsk sum til hver av to organisasjoner: SOS Rasisme og Internasjonal liga mot rasisme. De var anklagere sammen med den franske staten, og var representert ved to advokater i rettssaken den 3. juni.

Dommen er strengere enn aktors påstand om betinget fengsel i fire til seks måneder og en bot på minst 5000 euro for utsagn Vikernes (41) skal ha rettet mot muslimer og jøder på internett. Fransk påtalemyndighet mener han har oppfordret til rasehat og rettferdiggjort krigsforbrytelser.

Vikernes ikke til stede

Vikernes var ikke selv til stede ved Straffedomstolen i Paris da dommen falt. Det var heller ikke hans forsvarer.

— Vi får vite utfallet via telefon. Utover det har jeg ingen kommentar, sa forsvarer Julien Freyssinet tidligere tirsdag.

Fransk presse er på stedet med AFP og AP og Reuters.

— Vi vet ikke hvor mange som kommer til å dukke opp her i dag, da Vikernes ikke kommer til å være til stede. Men dette er en sak som har fått mye oppmerksomhet så det kan likevel komme en del media og andre interesserte, sa presseansvarlig for påtalemyndigheten, Patricia Semence før dommen falt.

Løslatt uten terrortiltale

Statsadvokat Annabelle Philippe sa i rettssaken i juni at Vikernes står for et Europa hvor alle jøder, muslimer, homofile og kapitalister er borte. Vikernes, som nå går under navnet Louis Cachet, sa selv han ikke har skrevet noen av de ti utdragene som ble lest opp fra bloggen hans.

Vikernes, som tidligere har sonet for drap i Norge, ble pågrepet sammen med kona hjemme på småbruket deres på den franske landsbygda i Corréze i fjor sommer. Fransk antiterrorpoliti stormet huset og anklaget nordmannen for terrorplanlegging.

Han ble imidlertid løslatt etter tre dager uten noen terrortiltale.

I stedet ble bloggytringer brukt som grunnlag for en tiltale om oppfordring til rasehat. Vikernes møtte i straffedomstolen i Paris 3. juni.