Den brasilianske forfatteren er blant en rekke ytringsfrihetsaktivister som protesterer på Sonys beslutning denne uken om å avlyse alle visninger av actionkomedien.

Sonys avgjørelse kom som følge av at en rekke store kinobedrifter dropper å vise filmen etter terrortrusler fra hackere. Truslene kommer fra den samme gruppen hackere som har tatt på seg ansvaret for det grove datainnbruddet hos Sony Pictures i november.

— Jeg tilbyr Sony Pictures 100.000 for rettighetene til «The Interview», jeg vil publisere den gratis på bloggen min. Vennligst ta kontakt, skrev Coelho på sin Twitter-konto torsdag.

Senere tilføyde forfatteren av Alkymisten:

— Tilbudet til Sony Pictures står fram til fredag klokken 12. Dere får igjen 0,01 prosent av budsjettet, og jeg kan si NEI til terrortrusler.

Filmen kostet 42 millioner dollar, drøyt 300 millioner kroner, å produsere.

Flere amerikanske medier meldte torsdag at amerikanske etterforskere har konkludert med at Nord-Korea sto bak datainnbruddet mot Sony, noe Pyongyang selv avviser. USAs sikkerhetsråd mener datainnbruddet utgjør en nasjonal sikkerhetstrussel og har startet etterforskningen av hendelsen. (©NTB)