Orkanen feide gjennom New Orleans onsdag med en fart på 120 km/t, på dagen syv år etter at Katrina raserte byen.

Flere familier har ignorert den obligatoriske evakueringen og gjemmer seg i stedet på loftene ellerer takene på husene sine.

— Det er svært uheldig at folk ikke tar hensyn til advarslene, sier senator Landrieu til CNN.

— Våre hjerter går ut til dem, legger han til.

Måtte reddes

Et av de hardest rammede områdene er lavereliggende Plaquemines Parish, sørøst for New Orleans og utenfor flomvernet.

— Mer enn 150 samtaler kom inn til 911- sentralen fra folk som ønsker å bli reddet, sier Terry Rutherford, sjef for myndighetene i Plaquemines Parish.

Det er uklart hvor mange mennesker som kan var standet i dette området forde orkan og kraftig regn har hindret et fullskala søk, skriver Reuters.

Tre voksne og ett spedbarn iMissisippi ble reddet fra en husbåt, ifølge delstatens nødsenter.

Så langt er det meldt om skader eller dødsfall i dette området.

— Stormen Isaac slo hardere tilenn vi trodde på forhånd, sier fylkesleder Billy Nungesser til den lokaleTV-stasjonen WWL-TV.

Han forteller at noen lokale harreddet tre personer, blant annet en kvinne som var på taket sitt.

Vi redde eiendeler

Gene Oddo er på husloftet sammenmed konen og deres 18 måneder gamle datter.

— Vannet kom så fort at det serut som at vi har mistet alt, sier Oddo. Familien har drikkevann, babymat ogandre nødvendigheter, forteller han.

— Jeg ville heller være her for åreddet det jeg kan, fordi forsikringen dekker ikke så mye, sier Oddo.

Da WWL-TV snakket med han stodvannet over inngangsdøren på forsiden av huset, men han antok at vannet ikkeville komme opp på loftet.

— Hvis det gjør det må jeg skyteet hull i loftet for å komme meg opp på taket, sier Oddo. Naboene hans ,deriblant en 92 år gammel mann som nektet å forlatehjemmet sit, skal være i samme knipe som Oddo.

Flomvernet virket

Flomvernet som ble bygget etter Katrinas voldsomme herjinger viste seg i dag å holde stand.

— Flomvernet har virket som det skulle, opplyser det amerikanske forsvarets ingeniørkorps i en kunngjøring.

De lokale myndighetene varsler likevel at det kraftige regnet som Isaac har med seg, vil fortsette en god stund. Og enkelte steder har vannet gått over flomvernet og oversvømmet flere hus.

Omfanget er likevel langt mindre enn det var etter Katrinas herjinger i 2005. Da ble store deler av New Orleans ødelagt, og hundrevis av byens innbyggere mistet livet.

Isaac har likevel gjort stor skade, og verdier for om lag 14,5 milliarder kroner kan ha gått tapt i Louisiana alene, både på land og ute på olje- og gassinstallasjoner i Mexicogolfen, ifølge beregninger fra konsulentselskapet Eqecat.

sydcf1ab.jpg

Over 500.000 husstander og bedrifter i Louisiana og Mississippi var uten strøm etter at tusenvis av trær hadde brukket og revet ned strømledninger.

Guvernør Bobby Jindal i Louisiana sier til CNN at det er rapportert om en dødsulykke i en brann tidlig onsdag. Myndighetene har ikke bekreftet dette.

Bekymring

Isaac hadde en fart på 130 kilometer i timen da den feide over delstaten Louisiana onsdag.

Orkanen, som hadde bygget seg opp i styrke på sin vei over Mexicogolfen, traff kysten få kilometer fra munningen av Mississippi-elva natt til onsdag norsk tid.

Den er den første som rammer det amerikanske fastlandet i år, men er ikke på langt nær så kraftig som Katrina, som var en kategori 3-orkan.Kategori 1-orkanen Isaac skapte likevel bekymring og var en sterk påminnelse om hvor utsatt og sårbar storbyen New Orleans kan være.

— Minnene strømmer på, sier Melody Barkum (56).

For syv år siden satt hun flere dager på et tak uten mat og vann mens hun ventet på å bli reddet.

— Men jeg er ikke redd. Siden jeg overlevde Katrina, så overlever jeg dette, sier hun.

Obama advarer

Etter å ha passert New Orleans, fortsatte Isaac sin ødeleggende ferd onsdag kveld norsk tid.

President Barack Obama har advart innbyggerne i regionen mot å utfordre skjebnen og bedt dem innstendig om å følge rådene fra lokale myndigheter.

— Vi står overfor en kraftig storm, og det kan bli betydelige oversvømmelser og andre ødeleggelser over et stort område, påpeker Obama.Tusenvis av mennesker har fulgt rådene og forlatt området, mens mange av dem som er blitt igjen, holder seg innendørs.

Stormflo

Meteorologer har advart om at Isaac kan føre til opptil 4 meter høy stormflo i deler av Louisiana og Mississippis lavtliggende områder, og at det lengre inn i landet kan falle oppimot en halv meter regn.

Over 4000 medlemmer av heimevernet i Louisiana er kalt ut, med blant annet 48 team i båter rundt New Orleans.

Presidenten har erklært unntakstilstand i begge delstatene og har stilt føderale midler til rådighet.

REDNINGSMENN: Menn fra luftforsvaret i Louisiana redder innbyggere i Braithwaite i Plaquemines Parish i nærheten av New Orleans.
SCANPIX
PARAPLYLEK: En mann og hans ødelagte paraply. Her treffer Isaac land i New Orleans.
SCANPIX