Både mannen og kvinnen kommer fra Derby, og de ble pågrepet på to ulike steder fredag. Barna som mistet livet i brannen, var i alderen fem til ti år og var søsken. Deres 13 år gamle bror ligger kritisk skadd på sykehus i Birmingham, melder BBC.

I alt seks barn og to voksne ble brakt til sykehus for behandling.

Faren i familien får ros fra politiet for å ha gjort svært modige forsøk på å redde barna. Han skal ha i alt 17 barn og er en kjent mann i lokalmiljøet som følge av flere TV-opptredener. Blant annet deltok han i en dokumentar i TV-kanalen ITV i 2007.

— Ingen dårlig far

I dokumentaren deltar også den tidligere konservative parlamentarikeren Ann Widdecombe, som bodde sammen med familien i en uke.

— Ingen kan kalle ham en dårlig far. Dette var trist å høre, og mine tanker er hos familien, sier Widdecombe i en kommentar til tragedien.

Medieoppmerksomheten om familien startet i 2006 da familiefaren søkte kommunen om et større hus der han kunne bo sammen med sin kone, kjæreste og sine 14 barn.

Alle barna gikk på en katolsk barneskole i nærheten, og også skolen har sendt sine kondolanser til familien.

Vanskelig

Mannskapene som forsøkte å slukke brannen, arbeidet ifølge brannvesenet under svært vanskelige forhold.

— De forsøkte forgjeves å redde livet til barna i huset, sa Sean Frayn i grevskapet Derbyshires brannvesen. I alt åtte personer bodde i huset på permanent basis, men det antas at flere andre bodde der i perioder.

Ifølge politiets talsmenn lå familiefaren og sov i første etasje i huset da brannen brøt ut.

Kvinnen som er mistenkt i forbindelse med brannen, skal ha blitt pågrepet på et annet sted i Derby enn der familien bor.

Politiet regner med at etterforskningen kommer til å bli lang og omfattende.

PÅGREPET: To personer er pågrepet, mistenkt for å ha tent på brannen der fem barn døde.
SCANPIX