Brannvesenet måtte onsdag kveld og natt til torsdag rykke ut for å slukke hele 90 branner, rundt 15 av dem bilbranner.

— De fleste av dem har med urolighetene å gjøre, sier talsmannen Mats Kero.

Stein mot politiet

I Husby ble det kastet stein mot en politibil onsdag kveld og det ble satt fyr på flere biler og knust vindusruter i sentrum.

Dette skjedde til tross for at mange natteravner og andre voksne var ute i gatene for å dempe ungdommenes opprørstrang.

Også i Hagsätra sør i Stockholm ble politiet angrepet av steinkastende ungdommer, og en politimann fikk skader i hodet og måtte tas hånd om av ambulansepersonell.

Tente på restaurant

I Skogås sør for Stockholm ble det satt fyr på en restaurant torsdag morgen, og flammene truet en tid store deler av sentrum.

Brannmannskapene ble møtt av steinkastende ungdommer og kunne først starte slukkingen etter at politiet hadde jaget dem bort.

I Hjulsta ble det satt fyr på to biler, og i Fruängen ble fem personer pågrepet, mistenkt for å ha planlagt ildspåsettelser natt til torsdag.

Angrep politistasjon

I Rågsved sør i Stockholm lyktes en gruppe ungdommer å sette fyr på politistasjonen.

— Deler av politikontoret har brent, men ilden ble slukket av en patrulje på stedet, sier politiets talskvinne Towe Hägg.

Et titall ungdommer ble pågrepet og kjørt bort i politibusser, men ble sluppet fri kort tid etter.

Frustrert brannmann

En av brannmennene som har hatt nok å gjøre de siste nettene, gir uttrykk for sin frustrasjon i et åpent brev til bråkmakerne på Facebook.

— I natt kastet du stein på oss, skriver brannmannen.

— Jeg hjelper din søster om det begynner å brenne i kjøkkenet hennes. Jeg svømmer i iskaldt vann for å hjelpe lillebroren din om han faller ut av en båt, og jeg kommer til å hjelpe deg når du går gjennom isen en solrik dag i mars, fortsetter han.

— Hvorfor gjør du da dette mot meg, spør brannmannen.