Det var en advokat som ble drept i skyteepisoden i tingretten i København tirsdag, bekrefter retten overfor Ritzau.

Skytingen skjedde i tingretten i Hestemøllestræde i den danske hovedstaden tirsdag.

— Det er en sak som har pågått i tingretten, hvor to menn er blitt skutt. Jeg kan bekrefte at to personer er truffet av skudd, den ene har avgått ved døden, opplyser vaktsjef iKøbenhavn-politiet, Kristian Aaskov.

Den drepte ligger fortsatt inne i rettsbygningen, opplyser politiet. Den andre personen er livstruende såret og er fraktet til akuttmottaket på Rigshospitalet.

Politiet opplyser at den sårede er skutt fire steder, i brystet, armhulen, underarmen og på foten.

Pågrepet på gata

Ifølge et øyenvitne kom det andre offeret seg ut av rettsbygget og lå blødende og bevisstløs utenfor lokalet, melder nyhetsbyrået Ritzau.

Politiet har pågrepet en antatt gjerningsmann og har beslaglagt et antatt drapsvåpen, en avsagd hagle.

Ifølge avisaEkstra Bladetsjournalist på stedet ble den antatte gjerningsmannen pågrepet i Vester Voldgate. Under pågripelsen skal politiet ha trukket våpen, og en av politimennene skal ha ropt «slipp posen, ellers skyter jeg».

Det er et stort politioppbud, både i form av bevæpnede tjenestemenn og kriminalteknikere, i området på baksiden avKøbenhavns Rådhus, hvor flere gater er blitt sperret av.

Væpnet politi går igjennom rom for rom inne i rettsbygget, ifølge Ekstra Bladet.

Krisehjelp

Etter skyteepisoden flyktet flere personer ut av rettsbygget, og de ansatte ble evakuert fra området. Ifølge Ekstra Bladet er det rekvirert krisehjelp til de ansatte og personer i området.

Rettspresident iKøbenhavns Byret, Søren Axelsen, sier at skuddene ble avfyrt inne i rettsbygningen. Videre sier han at det trolig dreier seg om et familieoppgjør.

Den danske tingretten tar seg blant annet av saker om foreldremyndighet, samvær med barn, inkassosaker, tvangsauksjoner og tilbakebetalingssaker.